Liekö ihanasti paistaneella auringolla osuutensa vai millä mutta eilinen meni todella touhuten. Jo ennen speden tarhaan kiikutusta huomasin tutkailevani keittiön kaappia "sillä silmällä", meillä kun on keittiössä muutama ongelmakaappi. Yksi ongelmakaapeista sijaitsee kahvinkeittimen yläpuolella, siihen kaappiin kun on tullut tuupattua mitä milloinkin kahvin ja kaakaon seuraksi. Yhtäläinen ongelma on hellan vierusyläkaapilla, pari alinta hyllyä on juuri siinä käytössä kun kuuluukin eli suolaa, mausteita, kuivasäilykkeitä jne mutta se ylin hylly...

Ehkä pahin kaikista on kuitenkin keittiön lasivitriinikaappi. Siellä kun majailee tarkalleen kahvi- ja teeastiastot juhlatilaisuuksiin, muutama tarjoiluastia ja juhlana käytettävät ruokalautaset. Näiden oikeasti oikealla tolallaan olevien kapineiden lisäksi sinne on ollut tapana tuupata mm. rikkoutuneet kännykät, paperit joiden sijoituspaikka ei juuri sillä hetkellä ole "ulottuvissa", kakkukynttilät, ylijääneet serpentiinit ja vaikkas mitkä. Onneksi lasivitriinikaapin ovet on mitälie sameaa kuviolasia niin epäjärjestys ei ole paukkunut suoraan kävijän silmille.

Kiikutin siis speden tarhaan ja ennen kuin prinsessa ehti koulutielle olin jo tyhjentänyt kahvikaapin ja nakkonut keittiön pöydälle erinäisen määrän kapineita. Ei aikaakaan kun olin mausteiden täyteisen kaapin kimpussa ja yksi hujaus lisää niin johan oli lasikaappikin tyhjänä. Keittiönpöytä sen sijaan pullisteli tavaraa puhumattakaan parista muovikassista joihin nakoin kaiken tarpeettoman. Hyllyjen pyyhintä kävi vauhdilla ja ei aikaakaan kun nakoin selvästi omat paikkansa tietävät kapineet takaisin kaappeihin.

Oli kuulkaa aika hämmentävä tilanne kun totesi kaappejen olevan puolityhjiä, toisaalta pöydällä oli edelleen erinäinen määrä loppusijoituspaikkojaan odottavia kapineita tyyliin mahdolliset ehjät kännyt, videokamera, serpentiinit, kakkukynttilät jne. Periaatepäätöskin siinä tuli tehtyä, lasikaappi EI ole moisten romppeiden paikka ja sillä siisti! Sen sijaan totesin baarikaapissa olevien drinkki-, viini- ja snapsilasien sopivan paremmin kuin hyvin keittiöön, etenkin jos haaveilemani remontti toteutuu.

Hetken perästä totesin baarikaapinkin näyttävän kovin tyhjältä. Kun viimein sain keittiön pöydällä lojuneet kapineet ohjattua oikeisiin sijoituspaikkoihinsa niin tietäähän sen miten siinä sitten kävi. Johan työtasot näyttikin sotkuisilta. Mitä tuokin nyt keittiössä muka tekee ja tuo, niin ja entä tuo! Eikä tuonkaan paikka kyllä tarvitse juuri tuossa olla... Toteanpa nyt että keittiön kaapeissa ei ole enää tyhjää mutta toisaalta, nyt niissä on järkevästi ne kapineet mitä kuuluukin ja osa harvemmin käytetyistä on jopa sievästi rasioissa.

Eikä siinä kaikki, keittiön työtasot on likipitäen tyhjää täynnä. Läppärikin sai mahdottoman paljon tilaa kun sen alla notkuva työpöytä tyhjeni lähes kaikesta sille pesiytyneestä. Ja arvatenkin tämä touhu sai aikaan sen että hetken perästä huomasin peseväni keittiön lattiaa. Pojan 17v piipahtaessa päiväkahville puoliltapäivin olin jo baarikaapin uumenissa nakkomassa sieltäkin pois kaiken säästetyn romppeen tyyliin "ihanat teinin joululahjaksi antamat tonttulasit joiden jalka on tosin murtunut..." ja "aivan mahdottoman upea tuikkukynttelikkö jonka teini on tuonut etelästä mutta joka valitettavasti on rikkoutunut".

Eikä ne olleet edes ainoat, joukkoon mahtui ihme piperryksiä jotka tämä ihminen oli säästänyt koska "ne on lapsilta saatuja vaikka nyt rikki onkin tai niitähän saattaa vielä joskus tarvita tai muistohan tuokin on". Kuka tarvitsee vuonna muna ja käpy pohjastaan falskannutta brandy sour-tölkkiä, olkoonkin että se on tuotu Kyprokselta liki 20 vuotta sitten? Ja mikä hiivatin muisto on rikkoutunut kynttelikkö? Selvästikin minussa on samaa hamstraajan vikaa kuin mummussani oli, onneksi tilat on niin rajalliset, että toisin kuin mummu, en voi kiikuttaa kaikkea särkynyttä vinttiin odottamaan josko ne vaikka siellä itsestään korjaantuisi.

Mutta toteanpa nyt että kyllä nyt on mieli kuulkaa mahdottoman hyvä. Kolme muovikassillista turhaa romua sai kyytiä ja lisää on luvassa heti kun jaksan ja ehdin eteisen kaappien uumeniin. Niin ja kirjahyllyn laatikoille. Puhumattakaan peilipiirongin kaapeista ja laatikoista. Avohyllyt olkkarista tulikin tyhjennettyä eilen mutta vielä jäi tehtävää ja ehkäpä tänään otan niitä muita osioita käsittelyyn, jos ei muuta niin ainakin olkkarin osalta.

Mielessä kun siintää edelleen se olkkariremppa ja sehän tarkoittaa käytännössä sitä että kirjahylly katoaa, ainakin suuremmilta osiltaan, varastoon. Baarikaapin tyhjentäminen laseista ei ollut siis alkuunkaan huono juttu, päinvastoin. Eteisen kaappia olen taas ollut hävittämässä jo vuosikausia ja koettanut miettiä tilalle jotain fiksumpaa systeemiä mutta se on edelleen himppasen haussa tuolla mielenperukoilla.

Kaiken touhuamisen päälle päätin palkita itseni Buzzadorilta testiajoon saamallani hiusten tehohoidolla. Suosittelen muuten, ainakin allekirjoittaneelle Doven Nourishing Oil Care toimii mainiosti! Päätteeksi suoritin vielä kasvohoidon, tai no hoidon ja hoidon, otin testiin työkaippareilta saamani ryppyrasvat. Kyllä nyt kuulkaa on silmänympärystät niin hoidetut että ja rypyt kaikonneet ihan kaikkialta, ainakin melkein!

Ukon suoriuduttua viimein kotosalle työmaalta ja taysista (lonkkalekuri totesi jälleen kerran että hän ei kyllä nyt yhtään tiedä enää mikä vika siellä ollenkaan piilee) hyppäsin autoon ja huristelin hakemaan ukon vanhimmalta siskolta tämän palkkanauhan kelaa varten. Kelassa oli väkeä kuin pipoa ja likipitäen puoli tuntia meni odotellessa omaa vuoroa mutta väliäkö tuon, nyt on palkkanauhat toimitettu niin allekirjoittaneen kuin ukon vanhimman siskonkin osalta.

Spede tarhalta, ruokaa lämpiämään ja neljältä päätin viimein luovuttaa siivousosaston eiliseltä päivältä. Ukko lähti kaupoille myöhemmin ehtoosta ja me tilasimme pojan 15v kanssa jäätelökastikkeita ja jädeä iltaa varten, torstaihan on Criminal Minds-ilta ja meillä on ollut tapana tuijotella ohjelma kahteen pekkaan. Poika 15vhän oli eilisen kotona, tälle kun nousi keskiviikkoiltana kuume ja vielä eilen aamupäivälläkin sitä lämpöä oli.

Tänään aion siis tosiaan jatkaa siivouslinjaa. Pyykätäkin pitäisi ja ruokaa laittaa eli ihan perus "vapaapäivä". Sitä ennen kiikutan kuitenkin speden tarhaan, heillä kun on leikkipuistoretki luvassa joten en viitsi poikaa kotiinkaan jättää. Jos olisikin niin että tarhassa ei olisi mitään normaalista poikkeavaa toimintaa tänään niin en olisi lasta sinne kiikuttamassa mutta menköön nyt sitten. Ilma ei tosin kovasti houkuttele lähtemään, siellähän tulee vaakatasossa lunta.

Vaan jaa. Kello on taas ehtinyt vaikka mihin tässä plääsätessä, lienee paras että lukaisen aamun uutisaiheet hätsunpikaa ja siirryn sen jälkeen herättelypuuhiin. Se on siis moro ja viettäkää kivakivaperjantai, minä pyrin samaan!