Eilen aamulla alkanut jyhmintä eikun jatkuu vaan, ainoa miten makailu vaikutti oli sijainti. Ei särje enää kummankin silmän takaa, särky siirtyi vasemmalle puolelle silmän taa ja ohimolle. Karsea jyske käy nupissa. Tekisi mieli rääkäistä jo vähitellen.

Tänään irkku järjesti perheelleen herkullisen aterian eli reippaana äitinä soitti paikalliseen pizzapaikkaan ja tilasi pinon pizzoja. Nolo. Mutta jotenkin olen totuttanut sekä itseni että tämän sakin siihen että pääsääntöisesti viikonloppuisin, sunnuntaina yleensä, äiti ei tee ruokaa, jossei valmiita sapuskoja ole jääkaapissa tai vapaaehtoisia kokkaajia, listalla on joko pizzaa, kebabia tai mäkin ruokaa. Ja nämähän eivät luonnollisestikaan kovasti ole "roskaruokaa" vastustelleet.

Olin kyllä kahden vaiheilla päivällä, pitäisikö sitä grillata sakille sapuskaa, jääkaapissa kun on makkaraa ja kanafilepihvejä, mutta jotenkin en sitten viitsinyt. Johan tässä on grillailtu perjantaina ja eilen, eli rajansa kaikella. Ja johan siinä tuli riittämiin häärättyä, kun tyhjensin prinsessan leikkimökistä loput talvisäilössä olleet kapineet eli puutarhatuolit, teinin pyörän ja ruohonleikkurin.

Prinsessa lakaisi sitten innokkaasti mökkinsä ja minä tietysti intoa puhkuen suunnittelin jo hakevani siihen huomenna pari pienen pientä kukkalaatikkoa ikkuna-aukkoihin ja niihin ruukkunarsisseja ja lautoja kävin kaivamassa puuvajassa josko vielä vähän räystäslautaa ja muuta vastaavaa siihen nakuttelisin. Täytynee kiivetä saunan vinttiin tutkimaan mitä puutavaraa siellä on tarjolla, vajassa ei oikein sopivaa puuta näkynyt. Paneeli ei siihen tarkoitukseen oikein passaa.

Hiekkalaatikkoakin kävin potkimassa, ajattelin tällä viikolla purkaa sen pois ja hakea puutavaraa sahalta sen verran että saan ukon rakentamaan uuden niinkuin suunnitelmissa oli. Vaikka pianko sen siihen itsekin paukuttelisi, mutta jotenkin... Johan minä portin ja aidanpätkän viime syksynä nikkaroin joten ehkä mies nyt vuorostaan haluaisi ja toisaalta, siltä se sujuu nopeamminkin.

Teini lupasi pyöränsä minulle ajoon, itse se liikkuu skootterillaan joten eipä tarvitse sitäkään jäädä suremaan kun ei yksinkertaisesti raaski nyt laittaa itseen sen vertaa rahaa että pyörän hankkisi. Tosin suunnitelmani siitä, että polkaisen sillä nyt illansuussa kaupalta jätskiä hakemaan kaatui jarruihin. Palat on lopullisesti loppu. Rohina kuuluu kun kahvaa painaa, kiinni ne silti ottavat mutta taitaa olla järkevin uusia ne ensin.

Eli vauhtia on ollut vaikka olen kolme tuntia ehtinyt makaamaankin. Juuri tällä päänsäryn siirtymisseuraamuksella. Josta tulikin mieleen, että joku minulta jo kysyi raskausmyrkytyksenkin mahdollisuutta, mutta eihän tuo vielä näillä viikoilla iske, eihän? Ja sekin lienee herkemmin tulee jos sellaisen on aiemmissa raskauksissa saanut ja minä en ole. Eli olisiko sitten sitä surullisen kuuluisaa virusta?

Sikäli surullisen kuuluisaa, että eräälle tutulle oli lääkäri nyt hiljan sanonut, että liikkeellä on virus joka alkaa päänsäryllä ja päättyy, päänsärkyyn. Muita oireita siihen ei sitten liitykään. Kuin päänsärkyä. Ja päänsärkyä. Voi kökkö.