Niin mikä sitten? Jumankekka, juhannus meni iloisesti viileissä merkeissä vaan annapa olla kun kotiin pääsi lauantaina, niin eiköhän sunnuntai alkanut aurinkoisissa ja lämpimissä merkeissä. Hmmm. Irkun mökkiasusteet oli onneksi vimpan päälle, muiden aikuisten valitellessa kylmää keliä ja kalistellessa hampaitaan, irkku tuumi että jaa, ei täällä nyt lämmin ole mutta ei kyllä palellakaan. Kas se varustus!

Irkku oli fiksuna tyttönä varannut mukaan pitkät kalsarit ja villasukat. Ja voi, kyllä olikin napakymppivalinta tuo! Ei viluttanut, ei edes illalla terassilla istuessa. Ja koska irkku pukee lapsensa aina sen mukaan kuinka itseä viluttaa niin tietäähän sen, myös tenaville oli varattuna suunnilleen syksyvaatetta niiden hellekamppeiden lisäksi. Hellekamppeilla ei käyttöä oikein ollutkaan koko reissulla mutta uimassa nuo kävivät. Iiiiks!

Junareissu sujui loistavasti! Juna oli myöhässä puoli tuntia joka oli tosin pelkkää plussaa, irkku käytti tenavalauman ensin syömässä. Konnari oli aivan mahdottoman mukava ihminen, totesi lippuja tarkistaessaan junan yläkerrassa olevan lasten leikkipaikan. Siellähän se vajaa tunti sitten menikin, spede laski liukua kilpaa sisarustensa kanssa.

Pappa oli odottelemassa asemalla kuten oli sovittukin, olipa ehtinyt paremmin hoitamaan asioitakin siinä kun ilmoitin että saavumme puolisen tuntia myöhässä. Aluksi käytiin tilaamassa kukkalaite hautajaisiin ja sen perään ajeltiin isomummille siivoilemaan keittiön ja olkkarin kaapit. Mukaan tarttui jumalaton määrä papereita jotka papan kanssa käytiin illalla mökillä läpi. Ensi viikonloppuna on sitten ne hautajaiset ja sen perään jäädään tyhjentämään mummulaa muilta osin.

Poika 12v lähtee huomenna leirille, leiriaika olisi huomisesta sunnuntaihin mutta poika tahtoo ehdottomasti mukaan hautajaisiin. Näin ollen leiriaika kutistuu kolmeksi päiväksi ja irkkua se lievästi kyllä harmittaa. Toisaalta hienoa että poika on tässä asiassa näin ehdoton, ottaen huomioon että poika 15v on ollut enemmän isomummin kanssa tekemisissä mutta silti. Tänään täytyy lähteä illansuussa vielä hakemaan pojalle vaatteet hautajaisia varten. Ukkokin joutuu hakemaan itselleen puvuntakin, tämä kun on kantamassa arkkua.

Tänään irkulla on ohjelmassa paljon pyykkiä, siivousta ja pakkailua, taas. Ei oikein innosta mutta pakkohan se on. Eniten innostaisi pihalla möyriminen mutta sen jätän iltapäivälle. Jos oikein repäisisi ja kiskoisi bikinit päälleen kun menee nurmikkoa leikkaamaan, saa vähän väriä pintaan. Toivottavasti lämpimät ilmat jatkuvat vielä ensi viikollekin, tiedä vaikka irkku innostuisi hyppäämään taas junaan pienten kanssa.

Vaan tämä tästä, nyt irkun on pakko siirtyä keittiön puolelle ruoanlaittoon, niin tylsää kuin se onkin. Se on moro ja viettäkääpä mukava maanantai!