600 g vehnäjauhoja
100 g kaurahiutaleita
1 pss (11g) kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
5 dl lämmintä vettä
70 g tomaattipyrettä
1,5 rkl oliiviöljyä
Kuivat aineet kulhossa sekaisin, keskelle kaivetaan pieni kuoppa vettä varten. Vesi ja tomaattipyre sekä oliiviöljy kuoppaan ja sekoitellaan keskenään vain himppunen vaivaten. Taikina jauhotetulle pöydälle ja leivotaan kaksi pitkulaista leipää nousemaan liinan alle. Annetaan nousta noin 40 minuuttia tai kunnes kaksinkertaistaneet kokonsa ja paistetaan 225 asteessa 20-25 minuuttia.
Jäähdytys liinan alla. On muuten todella hyvänmakuinen leipä, kannattaa kokeilla. Valkosipulin määrää voi lisätä jos tahtoo, mutta itse pidän juuri tuolla määrällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.