1233224108_valkosipulileipä 001.JPG

 

600 g vehnäjauhoja

100 g kaurahiutaleita

1 pss (11g) kuivahiivaa

1,5 tl suolaa

2 tl valkosipulijauhetta

5 dl lämmintä vettä

70 g tomaattipyrettä

1,5 rkl oliiviöljyä

Kuivat aineet kulhossa sekaisin, keskelle kaivetaan pieni kuoppa vettä varten. Vesi ja tomaattipyre sekä oliiviöljy kuoppaan ja sekoitellaan keskenään vain himppunen vaivaten. Taikina jauhotetulle pöydälle ja leivotaan kaksi pitkulaista leipää nousemaan liinan alle. Annetaan nousta noin 40 minuuttia tai kunnes kaksinkertaistaneet kokonsa ja paistetaan 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Jäähdytys liinan alla. On muuten todella hyvänmakuinen leipä, kannattaa kokeilla. Valkosipulin määrää voi lisätä jos tahtoo, mutta itse pidän juuri tuolla määrällä.