Tänään ukko lähtee isompien kanssa Ideaparkkiin. Törsäämään. Isommat sai kukin joululahjaksi paitsi rahaa, myös lahjakortteja eri liikkeisiin. Pojalle 13v ostetaan samalla sukset, ikkunasta kun katsoo ajatus tuntuu lähinnä naurettavalta, mutta kaipa se talvi vielä joskus tulee. Toivottavasti ainakin, meillä kun ukko ja poika pitävät kumpikin hiihtämisestä. Teini sen sijaan pääsee tuhlaamaan joululahjojensa lisäksi rippirahojaan, irkku kun on ollut ilkeä ja tylsä ja pitänyt rahat tiukasti tallessa.

Ei nyt ehkä ihan osu alkuperäiseen ideaan joka irkulla oli, että teini ostaisi jotain todella hyödyllistä mutta kun. Teini tahtoo pleikkari kakkosen. Joka meillä tosin on olkkarissa. Mutta kun tahtoo ikioman. Omaan huoneeseen. Sen iänikuisen Gamecubin tilalle. Joten menköön, omat ovat rahansa ja onhan siinä tietty puolensa. Poika 13v taas haluaa ostaa itselleen PSPn, kas kun poika 11v sai Nintendo DSn. Juu, tiedän, hepreaa nuo nimitykset jos ei ole pelitietoinen, kyseessä on siis käsipelikonsolit. Poika 11v taas tahtoo ostaa lisää pelejä siihen Nintendoonsa.

Irkku ilmoitti tiukkaan sävyyn miehelle ja pojille joulupäivänä kun paketit oli avattu, että irkku tahtoo kans. Tahtoo tahtoo tahtoo. Irkku TAHTOO! Sellaisen käsipelikonsolin kuin pojalla 11v. Ja siihen pelejä. Monta. Ja sitten irkku makaa vain sohvalla ja pelaa pelejä. Lapsilla oli varsin hassunhauskaa. Kummaa sakkia kun ei irkkua oteta tosissaan. Tosin, ajattelin että siihen pojan koneeseen voisi mies ostaa sen verran pelejä, että ostaisi sen aivojumpan jota telkkarissa on mainostettu. Voisin sitä paukutella aina välillä pojan koneella ja näin estää aivojen rapautumista... *heh*

Irkku on myös listannut joulun turhimmat lahjat. Siis ne jotka kuuluu sarjaan "kun ihmisillä on jo kaikkea niin mitä keksitään". Ykkössijaa pitää suklaaputous. Ei voi olla mitään turhaakin turhempaa kuin härveli joka nostetaan köökin pöydälle ja johon dippaillaan mitä mieli tekee. Haloo. Lähes yhtä turhaksi listasin mielessäni vanhan uudelleen myyntiin elvytetyn SodaStream-limsakoneen. Muistan hyvin kun kyseiset kapineet tuli eka kertaa markkinoille ja yhden kaverin vanhemmilla oli kyseinen vempain. Oli se kuulkaa hienoa tehdä colaa niiden köökissä pienehköihin pulloihin ja erityisen hienoa siitä teki se, että limppaa ei saanut kuin juhlapäivinä. Tätä nykyä limppa maksaa suunnilleen saman kuin maito. Ja sitä ostetaan miten sattuu. Juodaan miten sattuu. Limsakone-limsa taitaa tulla kalliimmaksi kuin kaupan limsa.

Tästä limsasta tulikin mieleen, vastustan limsan juomista miten sattuu. Vastustan sitä, että kesäisin mökillä lapset saa joka ilta saunalimsaa. Vastustan sitä, että kotonakin sitä saa aina saunan kanssa ja välillä muutenkin. Vastustan limsaa. Ja mäkätän siitä limsatarjoilusta hepulle joka sen järjestää kerran toisensa jälkeen. Tosin, nyt en ole paljon mäkättänyt limsatarjoilusta kun vettähän siinä on säästynyt kun ei sitä ole janoon juotu joka kerta. Mutta SILTI.

Tämä tästä tältä erää, menee ihan jaaritteluksi. Jään odottamaan että ukkokin saa rahdattua itsensä pystyasentoon ja saan talon suhteellisen hiljaiseksi kun puolet lapsista lähtee sinne kaupoille. Se on moro ja miellyttävää tuursdaakia!