1335083445_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joku joskus kysyi Ullantortun ohjeen postatessani että mikäs se sellainen on ja saisko kuvaa. No eipä tuolloin saanut mutta nyt saa eli tällaisen väänsin pikaisesti aamutuimaan. Aika tyttömäinen, etten sanoisi. Liekö osasyy siinä että muutenkin tämän viikonlopun kakkutouhu on ollut kovin tyttömäistä linjaa, työn alla on ollut 3v-kakku pienelle prinsessalle ja kas, tässähän se.

1335083466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1335083476_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Totta tosiaan kermavaahdon värjäys pastaväreillä on näppärä juttu! Vaan urputanpa tässä samalla kotvan. Minä olin tutkaillut jo viikolla vohvelikuvan kakun päälle asetteluohjeita netin kautta. Jostain osui silmääni ohje jonka mukaan vohvelikuva kannattaa laittaa kakun päälle vähintään 5 tuntia ennen tarjoilua että a. vohveli ehtii pehmetä ja b. oieta.

No, työkaveri, jonka tyttöselle tämä kakku siis tulee, haki kuvan ja kiikutti sen käteeni perjantaina. Muutama sana vaihdettiin kuvan kakun länttäilystä ja työkaveri totesi että hitsi, sieltähän tuli ohjelappunen mukana. Ja ei kun ohjelappusta tutkimaan. Vaan mitäpä siinä seisoikaan? "Jos käytät kuvaa kermakakun päällä, aseta kuva sellaisenaan kakun päälle mahdollisimman lähellä tarjoiluajankohtaa, jotta kuva ei pehmene liikaa." 

Himppasen tämä ohjeiden ristiriitaisuus pisti ihmetyttämään mutta mikäs siinä, koska ohjeessa sanottiin kuten sanottiin ja työkaverikin oli sitä mieltä että tehdään mukana tulleen ohjeen mukaan niin minähän tein työtä käskettyä. Onneksi (!!!) poika 15v oli hakuvalmiudessa jo aamuysiltä. Onneksi minun oli pakko ryhtyä touhaamaan kakkua heti hakureissusta palattuani kun en vaan malttanut enää odotella. Siis todellakin, onneksi vaikka kiirusta ei vielä ollutkaan.

Länttäsin kuvan kakun päälle ja tadaa! Reunat lähti samantien rullautumaan keskelle. Ei kun pohjan suojapahvi ja pari painavaa kirjaa päälle ja manaamaan. Onneksi kikka kolmonen auttoi ja kas, asettuihan se aloilleen. Vaan niin, kuten kuvistakin näkyy, kuprua on. Minä siis uudelleen pelmaamaan netin kautta ohjeita ja kuulkaapa nyt. Kun jopa LEIVONTAFOORUMILLA sanovat että kuva kannattaa laittaa jopa edellisenä päivänä että se ehtii pehmetä ja oieta.

Just. Saapa nähdä miten käy kuprujen kanssa, ehtiikö ne oikenemaan alkuunkaan kuten pitäisi ennen tarjoilua. Epäilen. No, tiedänpä jos joskus toiste käytän miten toimin, en ainakaan kuvan mukana tulevan ohjeen mukaisesti. Maku lienee silti kohdallaan, kakussa on neljä kerrosta suklaakääretorttupohjasta leikattuna, välissä kermarahka ja mandariini. Nam. Ja tuo kerma. Voi tsiisus miten kätevää se olikaan värjätä pastavärillä! 

Samalla sain mukavasti ideaa sen suhteen millaisen kakun pojan 15v rippijuhliin touhuan. Tai jaa. Perinteisestihän rippikakut on tehnyt eks-anoppi joten ehkä jätän idean hautumaan prinsessan rippijuhlia varten.