Tai jos edes jonkinlaiseen, aika hektistä on meno ollut viime päivinä. Rippijuhlat, onneksi, klaarattiin tuosta vaan hienosti enkä todellakaan voi kylliksi kiittää sitä että Suomi päätyi pronssiotteluun; vieraat kun lähti viimeistä myötä kotva ennen pelin alkua. Mukavat oli, juhlat, siis kertakaikkisen mukavat. Poika oli komea kuin mikä puvussaan ja tunnelma oli mahdottoman rento, hyvä ja iloinen.

Eks-apen savustamat kalat oli täydellisiä ja eks-anoppi oli tehnyt jälleen aivan mahdottoman ihanat täytekakut. Muu tarjoiluhan oli sitten pastabroitsusalaattia, vihreää salaattia ja voileipäkakkua suolasten osalta, makeaa puolta edusti kaneliässät ja kahden suklaan hyydykekakku. Eks-suvun rovasti piti jälleen puheen ja laulettiinpa siinä pari kappalettakin samalla kertaa.

Eksä itse järjesti ehkä sen isoimman yllätyksen koko juhlien aikana. Hän kysyi saisiko hän ottaa kesälomallaan junnun yöksi. Kun päiväksi hän on ajatellut jo pitkään ottaa pojan mutta poika tahtoisi olla yönkin, sopiiko se. No mikäs, siitä vaan jos vain kelpaa. Junnu kun on aiheuttanut koko eksän puolen porukassa suunnatonta ihastusta aina näiden tavatessa tätä, lapsella kun on uskomattoman paljon juttuja kerrottavana ja mielettömän rikas kieli. Just.

Yksi ihan pienen pieni ongelma tässä on viimepäivinä ilmaantunut. Siitepölyallergia. Jo perjantaina silmissä tuntui kuin olisi hiekkaa ja ne mokomat valskaakin siihen malliin että totesin että taidan ihan suosilla missata silmämeikin juhlien osalta. Aika pölhöähän se olisi ollut kun ripsarit olisi valunut poskille kirkonmenojen aikaan. Lauantaina valskailu jatkui, sunnuntaina samoin ja maanantaina totesin silmien muuttuneen viiruiksi.

Hiekkaa niihin oli taatusti kaadettu koko ämpärillinen. Ukon vanhin sisko ottikin ja tiputteli tippoja silmiini maanantaina ja auttoihan ne nyt hieman siihen hiekantuntuun muutamaksi ajaksi. Illalla tilanne oli jo kuitenkin kokolailla sama kuin aamulla. Eilen aamulla totesin että saa nähdä koska ne turpoaa umpeen asti. Jösses sitä hiekkaisuutta. Nenäkin on kokoajan "tukossa" vaikka ei tukossa olekaan joten joopa joo, oireilenpa sitten minäkin ja ihan kunnolla.

Heinix auttoi onneksi himppasen, tippoja minulla ei kotona ollutkaan. Koulupäivä TAKKissa oli jälleen kalvosulkeismeininkiä joten minä otin ja lähdin iltapäivällä pari tuntia ennen loppua ihan suosilla kotiin. Tänä aamuna pitääkin sitten tehdä kaikki maailman taikatemput mitä silmien kanssa keksii, edessä kun on päivä kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksella avustustehtävissä. Kiva. Ja silmät valskaa ja hiekassa löytyisi.

Onneksi TAKKipäivät alkaa nyt selvästi vähetä, ensi viikolla taisi olla vielä pari päivää ja sen jälkeen kesäkuun alkupuolella yksi ja juhannusviikolla kaksi. Sen jälkeen keskitymmekin tenttiin lukemiseen ja kas, se tentti tehdään elokuun alkupuolella juuri ennen kuin lähdetään viimeiseen työssäoppimisjaksoon. Heti työssäoppimisjakson perään on näyttö ja sen jälkeen pari päivää TAKKia ja tadaa, valmistujaisjuhlallisuudet syyskuun loppupuolella. Nopeasti on mennyt tämä!

Vaan jaa, luulenpa että siirryn tämän koneen näytön äärestä nyt takavasemmalle, tämä tuntuu lisäävän sitä valskaustilaa aika runsaissa määrin. Viettäkääpä kivakivakeskiviikko ja se on moro!