Eilen hartia-niskaseudulla iltapäivällä että aloin olla kokolailla varma että kivut asettuu hyvinkin nopsaan. Varmasti osasyy säryn helpotukseen oli voltareneilla ja kylmägeelillä sekä sillä etten ole nostellut oikein mitään muutamaan päivään. Vaan miten sitten kävikään? Spede sai kiukkuitkukohtauksen ja nostin tämän ruokapöytään. Just joo. Kannoinpa siinä joutessani vielä märät pyykitkin yläkertaan. Ja siinähän se sitten olikin, illalla kättä ja olkapäätä särki jo aika hyvin.

Kivun keskus nyt ainakin on siirtynyt, nyt se on totta tosiaan siellä olkapäässä josta se säteilee käsivarteen. Ja koska se on olkapää ja vieläpä sen kyljen puoleinen olkapää jolla yleensä nukun niin arvatenkin heräsin yöllä aikamoiseen särkyyn. Sitäköhän se lonksahtelu muuten olikin muutama viikko sitten, se joka kuului olkapäästä aina iltaisin kun menin nukkumaan ja etsin sopivan asennon? Se lonksahtelu kun loppui siihen kun niskat jymähti ja tuli jotenkin varottua olkapäätä jopa öisin. Hahaa, olisiko siellä jotenkin nyt ottanut joku nikamapussi itseensä? Hoooo! Oivallus! No, kylmägeeliä ja ibusalia on luvassa tänään, runsain mitoin joten eiköhän tässä henkiin jäädä.

Vaan niin. Eilinen päivä meni vauhdilla vaikka kolmeen asti olinkin, tunnit seurasi toisiaan kuin höyryjunat. Töistä päästyäni nappasin speden tarhasta, tällä kertaa oli nukuttu todennäköisesti likemmäs se tunti ja sen huomasi sitten illalla yöunille laitellessa. Poika simahti unten maille vasta lähempänä kymmentä eli tänä aamuna saattaa olla kiukkua tiedossa.

Kotiuduttuani lämmittelin tenaville ruokia jääkaapista, autoin prinsessaa läksyissä, kuuntelin aikamoista kiukuttelukuoroa keittiössä (prinsessa ja spede) sekä manailin pyykkivuorta. Poika 16v oli siivonnut sairaslomapäivänsä ratoksi lastenhuoneen ja kas, teini oli touhaamassa samaa. Se on muuten aika ihmeellistä että kun teini siivoaa huoneensa on tuloksena tupaten täysi pyykkikori? Tosin se ehti täyttyä jo aika runsaasti edellisenä iltana kun piipahdin tämän huoneessa ja totesin lattialla kaiken muun rojun ja rievun seassa lojuvan neljän (!) pyyhkeen. Argh!

Pyykättyäkin tuli siis, onneksi muilta osin kodinhoitotoimet oli suht suppeita, teini kun oli ehtinyt koulusta tultuaan järjestämään alakerrassa majaa pitävät speden lelutkin paikoilleen. Niinpä minä istuin pyykkäyksen lomassa tuijottamassa kaunareita ja hetken emmentaalia kunnes säntäsin kiikuttamaan pyykkejä kuivumaan. Ukko puolestaan säntäsi tulostinostoksille, meidän tulostimmehan sanoi riksraks ja poks pari vuotta sitten speden törmättyä tähän yläkerrassa.

Loppuilta meillä käytettiinkin, yllätys, langattoman tulostimen asentamiseen. Ukon koneelle ajoimme moisen kapineen ensin ja siihen upposi hyvinkin kolme varttia, omalle koneelleni sain kapineen kiinni alle puolessa tunnissa. Että sopii tulostella nyt niitä pankkikuitteja tarvittaessa ja se on hyvä se, mm Unkarin matkan dokumentit on kaikki sähköpostissani. Illalla koetin vielä skannata yhtä valokuvaa koneella mutta sepä ei onnistunutkaan ja tässä jos jossain kohtaa voi sanoa että aamu on iltaa viisaampi; tottakai skannauksessa pitää olla vastaanottava kone fyysisesti kiinni tulostimessa. Tämä tuleekin olemaan mietinnän arvoinen juttu, siis se mikä kone siihen tullaan fyysisesti liittämään ja koska.

Ja nyt. Se on PAKKO alkaa tuunaamaan itseään, akka on jokseenkin räjähtäneen näköinen. Se on moro ja viettäkää kivakivatorstai!