Likeltä liippasi ettei otsikoksi tullut simppeli vi**u per**le saat**a rimpsu, mutta päätin niellä rumimmat ja harjoittaa niiden käyttöä vaikkapa kellarin pimeydessä. Rimpsu kohdistuu luonnollisestikin kaksilahkeiseen, mihinkäs muuhunkaan.

Mikä helketti siinä on, että miehet ajattelee asiat niin hmmm kylmäkiskoisesti? Koko jupakka sai alkunsa siitä, että irkku haki niitä pesuaineita ja jäi pojan 15v luokanvalvojan pyynnöstä juttelemaan tämän kanssa vielä hetkeksi. Poika 15v on aikamoinen ketku, kuten olen varmasti aiemminkin täällä todennut ja ketkuilun lisäksi pojan mielestä maailmassa on satoja miljoonia mielenkiintoisempia asioita kuin koulu tai läksyt.

Kysymys ei ole siitä, että poika olisi tyhmä, ehei. Pojalla on päätä vaikka muille jakaa, tämän ei tarvitsisi pahemmin koulun eteen raataa että todistukset olisi hyviä. Mutta niin, ihan pelkkä koulussa käyminen siihen ei riitä, eikä sekään että hiplaa koulukirjaa äidin pakottaessa. Kuten olen pojalle tuhansia kertoja sanonut, tämä on ainoa lapsi jonka tiedän käyneen koulua kohta kahdeksan vuotta saamatta kertaakaan läksyjä, tai ainakin se on hänen vakiovastauksensa läksykysymykseen.

Ala-asteella homma hoitui vielä jotenkin koska luokanvalvoja huolehti koulussa että läksyt on merkattuina ja irkku pystyi valvomaan niiden tekemistä. Yläkoulussa tuo ei enää toimikaan ihan niin. Jo seiskan keväällä numerot oli lähinnä vitosia ja kutosia, oli siellä toki seassa seiska ja kasikin, mutta kehuttava torkka ei ollut. Kasin syksyllä piti parantaa. No, parani ainakin tuo jälki-istuntojen lukumäärä, poika kun keksi oivan bisneksen itselleen.

Hän käy muiden puolesta näille välitunnilla kaupassa ja muut sitten maksavat eli antavat omista rahoistaan hakupalkkaa. Tällä tapaa muut välttää jälki-istunnot, poika istuu ajoittain ja tienaa itselleen rahaa. Fiksu jätkä sanoisin, jos sanoisin, mutta numeroiden perusteella ei kannata hihkua sillä kaikki fiksuus kohdistuu hieman väärin koulun suhteen. Ei siellä ole tarkoitus tehdä rahaa vaan saada valmius siihen että voi sitten aikuisena tehdä rahaa.

Vaan asiaan, tänään jäin tosiaan luokanvalvojan kanssa juttusille ja kävipä siinä ilmi, että pojalla on huomenna biologiankokeen uusinta. Kas kun tämä oli repannut tänään olleen kokeen kun ei alkuunkaan muistanut mitä siihen piti lukea. Tosin, ei tuo muistanut irkulle edes mainita kokeesta, ei siitäkään että oli tuon repannut. Jälki-istunnosta muisti koulusta tultuaan sanoa mutta se koe... Kovin on valikoiva muisti pojalla sanoisin.

Mutta kuten sanoin, poika on fiksu. Samalla hetkellä kun tämä tajusi luokanvalvojan pyytäneen irkkua odottamaan että muut vanhemmat saa myös pakattua pesuaineet autoihinsa jotta voidaan muutama sana vaihtaa rauhassa, palasi pojan muistikin kuin taiottuna. Kas kun hän joutuu uusimaan sen kokeen. Joka oli tänään. Ja jonka hän reppasi. Mutta hän onkin ajatellut että tulee kotiin jo iltakahdeksalta ja lukee siitä kymmeneen asti siihen. Hmmmm...

Asian varsinainen vakavuus selvisi irkulle vasta luokanvalvojan tultua jutulle. Mikäli poika reppaa uusinnankin, on edessä ehdot ja ehtokokeet kesäkuulla KOKO biologian kirjasta. Jiihaa ja hurraa! Ja mikäli ehtokokeet ei mene läpi niin... No kyllä te tiedätte. Irkku suunnisti pojan ja pesuainekuorman kanssa kotiin todettuaan ensin luokanvalvojalle että jahas, tämä ilta sujuukin sitten mukavasti pojan kanssa päntätessä.

Ja nyt on kuulkaa kuudesta asti luettu bioskaa. Tosin siinä välissä on koetettu hoitaa normaalit lapsikuviot iltapaloineen, vaipanvaihtoneen ja muine pakollisine kuvioineen. Ehei, ukko on kyllä kotona, mutta tämä totesi samantien yksikantaan että häntä ei todellakaan kiinnosta jääkö poika luokalle vai ei, kun samaa asiaa on hoettu vuositolkulla tälle ja mitään ei päähän uppoa. Varmemmaksi vakuudeksi ukko lähti kauppaan jättäen koko tiimin irkun harteille. Prkl!

Kaupasta palattuaan tämä siirtyi katselemaan jalkkista. Irkun siinä pänttäsi pojan kanssa bioskaa, siivoili keittiöä, laitteli iltapaloja ja vaihtoi sitä saamarin vaippaa. Ja kuulkaa, arvatkaapa mitä teki ukko siinä vaiheessa kun irkku kantoi speden sänkyyn? No siirtyi tietysti olohuoneeseen katselemaan sitä jalkapalloa. PRKL PRKL PRKL! Ja kuinka monesti tämä onkaan jäänyt ihan suosilla makkariin jolloin spedekin on nukahtanut alle vartin.

Vaan ei, ei nyt, ei tietenkään. Spedellä meni rytmi ja kuvio täysin sekaisin kun isi katosikin näkyvistä ja tietäähän sen, voi kiasus sitä huudon määrää. Lopputulos olikin se, että irkku haki huutavan tenavan pois sängystään tarjottuaan tuttia x-kertaa sitä ennen ja siivoili iltapaloja, täytteli tiskikonetta ja pänttäsi sitä bioskaa pojan kanssa speden kirmaillessa innoissaan ja yliväsyneenä pitkin huushollia.

Nyt irkku istuu sitten makkarissa kiroillen mielessään paitsi sitä ukkoa, myös selän takana omassa sängyssään hääräävää spedeä jonka uniaika on mennyttä ja joka mitä todennäköisimmin nostaa uuden rähäkän samalla hetkellä jos irkku koettaa nousta käydäkseen vessassa. Voi PRKL!

Että nyt tekisi niin mieli kirota ja kiljua jos rehellisiä ollaan. Siitäkin huolimatta, että pojan kanssa oli varsin hauskaa päntätä sitä bioskaa. Kunhan sen olisi saanut tehdä rauhassa kuten ensin ajattelin. Arghhh, menen ihan suosilla vessan kautta nukkumaan, riepoo niin kovin nyt! Se on moro!

Ps. nukkukaa hyvin! *höhöö*