Kesäkuun ensimmäinen. Kappas. Siis kesä. Mukavaa. Tänään vielä kouluun, huomenna juhlat ja se on siinä. Minä jään "kesäleskeksi", miehelle alkoi loma jo tänään ja huomenna aikoo pakata lapset autoon ja huristella mökkiä kohti. Voi tulla mielenkiintoista. Tai sitten ei. Ihan kauhean innoissani en ainakaan vielä ole, mutta ehkäpä ajan kanssa. Nähtäväksi jää.

Niin, vauva. Vauva on antanut toivoa. Toivoa siitä, että tajuaa kääntyä oikeaan asentoon vielä ennen syyskuuta. Maanantaina illalla huomasin pienen potkivan kylkiluita. Ihanaa! Jotain hyvääkin maanantaille. Tiistaina vauva kääntyikin sitten takaisin seisomaan. Harmi. Ei parane masentua vielä, sillä eilen vauva keksi siirtyä poikittain mahassa. Hieman ehkä tukala olo oli, mutta fiksuna vaavina kääntyi taas illalla potkimaan kylkeä. Valitettavasti tänä aamuna keikutaan taas seisomassa, mutta siis toivoa on. Johan siinä menikin kymmenkunta viikkoa ilman että kertaakaan tarjosi potkuja muualle kuin kohdunsuulle.

Tänä aamuna pääsin ensimmäisenä tervehtimään Inaakin. Ina on nyt taustakuvana koneella. Tosin ennen koneen heräämistä ehdin jo tervehtimään poikien huonetta ja sänkyä. Voiko sitä kuitenkaan pitää omituisena, tai edes ihmeenä, että vielä koirattomuus ei ole sisäistynyt. Ei vanhoista rituaaleista niin vain eroon pääse. Ja kuitenkin, paitsi että Ina ehti viettää lähes kymmenen vuotta seuranani, jo tätä ennen oli koiruus. 14 vuotta ja tiistai oli ensimmäinen koiraton aamu.

Tajusin yhden jutunkin aamulla aikaisin, tarkemmin sanottuna klo 4:18 videokellon mukaan. Herään lähes joka yö neljä tuntia sen jälkeen kun olen nukahtanut. Vauvan syöttörytmi? Sitäkö kroppa hakee valmiiksi? Mielenkiintoista. Onhan näitä joiden vuoksi on tarvinnut virittää herätyskello soimaan, onhan näitä ollut jo kolme. Hassua, vain kaksi lapsistani on saanut itse määrätä syöntirytminsä synnyttyään. Muille on laitettu sairaalasta ohjeeksi "herätys mikäli ei itse herää syömään".

Nyt haen kahvia, kuuntelen hetken aamuTVtä ja siirryn sitten leipomaan prinsessan, ihan kohta 7v, illalla pidettäville synttäreille. Moro. Ja keep on smiling!