sunnuntai, 8. huhtikuu 2007
Paahtopaisti
Marinadi:
Oliiviöljyä
Punaviinietikkaa
4 valkosipulin kynttä murskana
1-2 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1-2 tl basilikaa
Oliiviöljyä taisi mennä puolesta desistä desiin, punaviinietikkaa ehkä pari ruokalusikallista. Kippasin marinadin pakastepussiin siirtämäni paistin päälle ja sidoin pussin tiukasti kiinni, kävin aina välillä kääntelemässä pussia jääkaapissa.
Aamulla nostin paistin huoneenlämpöön, jossa se ehti olemaan pari tuntia ennenkuin kuivasin sen ja paistoin kuumalla valurautapannulta voinokareessa molemmin puolin. Tämän jälkeen paisti sai paksuimpaan kohtaansa paistomittarin ja joutui kärvistelemään 125 asteiseen uuniin kunnes paistomittari näyttää 65 astetta.
Kunhan paisti pääsee uunista pois, hieraisen siihen reippasti merisuolaa ja mustapippurirouhetta pintaan, kääräisen sen leivinpaperiin ja puolikkaaseen maanantain Aamulehteen pariksi tunniksi vetäytymään. Tällä välillä uunin valtaakin sitten valkosipuliperunat.
Ja jälleen, kuva myöhemmin, kiroilujen tai hihkumisten saattelemana.
Tässäpä olisi sitten valmis annos, eli valkosipuliperunat, paahtopaisti punaviinikastikkeella ja fetasalaatti. Ei mennyt kiroiluksi, lähinnä hihkuminen paikallaan. Aivan taivaallista lihaa, nam nam. Ja moitetta en keksi kastikkeestakaan, paitsi väri ehkä hieman "outo" mutta maku siis taivaallinen. Kastike toteutettiin näin:
Punaviinikastike paahtopaistille
Ota talteen paahtopaistista irronnut paistoliemi vuoan pohjalta ja siivilöi se kattilaan. Lurauta joukkoon punaviiniä (taisi mennä liki desi) ja ripaus mustapippurirouhetta sekä puolisen teelusikallista suolaa. Keittele kokoon niin että lopuksi kattilan pohjalla on vain siivu nestettä jäljellä. Joukkoon kermaa tölkillinen (2,5dl flora ruokakermaa), teelusikallinen maissijauhoja vesitilkkaan liotettuna ja kiehautus, itse lisäsin vielä lirahduksen valkoista balsamiviinietikkaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.