Ja pari muuta vastaavaa sanaa olisi paikallaan sanoa nyt. Kuulkaa, eikö silloin kun perheen toinenkin vanhempi on kotona, kuuluisi olla sillä normaalisti kotona olevalla enemmän aikaa? Aikaa päivittää blogiaan, kommentoida muiden blogeihin, selailla nettiä, tutkia juttuja ja vaikka mitä. Kukkua kanssa!

Ukko on talvilomalla ja voi hyvä isä sentään että on kiirus! Ehei, ei kotihommissa, ei lasten hoidossa mutta muuten. Mihin ihmeeseen tämä ukon lomaviikko taas lumpsahtaa? Ainoa todella rauhallinen aika kun olen hätinä ehtinyt edes aamulehteä netin kautta lukemaan on ollut aamuisin. Ennen kuin se perheenpää on herännyt. Se mikä tässä eniten aiheuttaa irkulle ihmetystä on se, että silti ei varsinaisesti ole tehty mitään ihmeellistä.

Tai niin, pojan 12v huoneeseen kyhäiltiin ns seinät. Niihin aukkoihin jotka siellä oli ennestään. Ja ei edes mitenkään rakentamalla rakentamalla, ehei, vaan ostamalla pari ale-säleverhoa bauhausista ja kiinnittämällä ne koloihin. Nettipiuhojakin on entrailtu parempiin kuoseihin. Pyykkiä pesty. Leffoja tuijotettu. Oltu ja ihmetelty. Nyt en tajua itsekään kunnolla miten tässä on niin julmettu kiirus ollut muutaman päivän.

Olemme toki höpötelleet. Pelehtineet penskojen kanssa. Käyneet kaupoilla. Aivan sitä perustouhua mitä tulee toki touhuttua silloinkin kun ukko on töissä. Lomaviikolla vaan ei itsekään jotenkin malta normaalisti notkua netissä, riittää kun hoitaa normaalit pyykkäykset, ruoanlaitot ja muut kotihommat.

Speden putkituskin lähenee kovaa kyytiä, se on ensi viikolla. Siskon synttärit vielä kovempaa kyytiä, ne on lauantaina. Irkkua jännittää jättää spede yökyläilylle kummitädilleen, tänään ajattelin soitella ja kysäistä olisiko illansuussa tarjolla kaffetta jotta spedekin pääsee samalla vierailulle ja tutustumaan. Lauantaina iltasella kummitädillä pyörähdimmekin, onneksi kummitädillä on koiruus joka herätti suurta ihastusta pienessä ihmisessä. Pikku hiljaa se kummitädin sylikin kelpasi. Jännittää silti ihan sikana, vaikka kuinka isommista sisaruksista kolme meneekin ns turvaksi pienelle.

Ja kuulkaa, ei ole irkku ainoa laholatva tässä talossa. Poika 14v on perinyt irkun laholatvaisuuden. Tuli näet yhtäkkiä mieleen, että onko tuo hoitanut riparille ilmoittautumisen kuten piti jo ennen joulua. No ei todellakaan! Mikä siinä sitten auttoi, irkku soittamaan seurikselle ja nyt on poika ilmoitettu kesän vikalle leirille. Samalle leirille jonne kaverinsa menevät ei ollutkaan enää tilaa, mutta siitä poika saa syyttää vain ja ainoastaan itseään. Irkku kun muistutti useampaan kertaan ennen joulua ilmoittautumislapun viemisestä kunnes unohti koko jutun itsekin siinä jouluhässäköidessään.

Tänään on aika kulunut paitsi sählätessä, myös kokkaillessa. Eilen laiskottelinkin sen osion kanssa ja lämmitin sunnuntaisia ruoanjämiä jääkaapista porukalle. Ja nyt, ukko palailee kauppareissulta eli irkku siirtyy purkamaan kauppakasseja. Se on moro!