Pitäisi tehdä ja mennä. Ihan aluksi kerrottakoon että lapset on viety, kaksi eskariin ja kaksi kerhoon. Hoitopoika istuu sohvalla ja katselee subbarijunioria. Kohta pitäisi vetää takkia niskaan ja lähteä hoitopojan kanssa käymään keskustassa. Hakea teinin magneettikuvauslähete ja tilata aika sinne. Käydä puhelinliikkeessä. Juosta reippaana ympäriinsä. Tulla ja lämmittää jauhelihasoppaa ruoaksi. Muut ei sitä saakaan kuin tuo hoitopoika.

Kappas, kun normaalisti yhdestä neljään olevassa kerhossa on tänään naamiaiset. Joista johtuen kerhoaika on puoli yhdestä puoli kolmeen. Josta johtuen on kovin epätodennäköistä että kaksi aamukerholaista ehtisi kunnon ruokaa välissä syömään. Kas kun kumpikin pitää pukea naamiaisasuihin. Kunhan olen ne kahdeltatoista aamukerhosta hakenut... Vauhdikas tunti tiedossa siis. Ja kun olen ne naamiaisiin vienyt, saankin kipaista suoraa kyytiä hakemaan eskarit. Ja sitten jo kohta puoliin iltapäiväkerho loppuu joten saan hakea sieltä porukan.

Jonka jälkeen vietänkin kolme tuntia rauhaisaa eloa. Kunnes lähdemme viemään prinsessaa sinne yöeskariin. Jolloin tällä on huominen vapaa. Eli haen hänet sitten aamulla ysin aikaan eskarista samalla kun vien hoitotyttö ykkösen sinne. Ja tässä kohtaa tuleekin yksi iso suuri ja valtava epäkohta, joka minua nyt kaivaa koska en tiedä oikeaa asioiden laitaa. Eli perustan nämä puheet kuulopuheisiin, ja vieläpä vähemmän luotettavalta lähteeltä.....

Siis, ne jotka ovat ensi yön yöeskarissa saavat huomisen vapaaksi. Paitsi tietysti ne, joiden on vanhempien töiden vuoksi oltava tarhalla päivä. Ja tässä on se koukku jolla sain prinsessan edes liki innostuneeksi yöeskarista, sen karkkikoukun lisäksi siis. Prinsessa kun hehkuttaa jo valmiiksi ajatusta siitä, kuinka hän on vapaalla perjantain kun taas hoitotyttö ykkönen ei, koska tämä ei uskalla sinne yöeskariin mennä. Kuulopuheiden, siis hoitotyttö ykkösen prinsessalle ja hoitotyttö kakkoselle lausuman aamuisen totuuden pohjalta, mukaan hoitotyttö ykkönenkin pitää huomenna eskarista vapaata. Niin siis tuota noin.

Minä kun olen hyvin pitkälle nyt laskenut sen varaan että huomenna meillä on toiveita liki tappeluvapaasta aamupäivästä koska hoitotyttö kakkosella on prinsessa seurana, eli näin ollen poikien leikeissä ei häärää riitaa rakentava kolmas pyörä. Siis se pyörä joka supisee toiselle pojista jatkuvasti "ei olla ton kanssa". Ja toisaalta taas, koska hoitotyttö kakkonen on kaksin prinsessan kanssa, siinäkään ei ole sitä kolmatta pyörää eli kolmatta tyttöä joka sitten väkisinkin laukaisee aina tämän, ei olla ton kanssa-reaktion siinä tyttörintamassa. Ja mikäli kuulopuheet pitävät paikkansa, kahdelta eri jutulta tippuu pohja.

Paitsi että täällä vietetään aamupäivää taas sotaisissa merkeissä, lisäksi minä osoittaudun tyttäreni silmissä valehtelijaksi joka huijasi uskomaan että eskarista saa vapaata vain ne, jotka ovat yöeskarissa. Näin. Ketuttaa siis valmiiksi. Selvitystä odotetaan. Iltapäivällä kun hoitotyttöjen äiti ilmestyy näkyviin. Että onko tämä kuulopuhe vain hoitotyttö ykkösen puheita vai onko se ryökäle mennyt sanomaan tälle että tämäkin voi olla päivän pois eskarista. Vaikka ei osallistu siihen yöeskariin. Menen kahville, kärsin.