Nurin on mokoma, vuodatus. Ja niin kuin olin jo vauhdilla aikeissa kirjoittaa eilisestä. Hitto. Kekseliäänä irkkuna tajusin toki, että koneella on tietysti kirjoitusohjelma, kirjoitan sinne ja kopioin tekstin sieltä blogiin. Ja eihän se nyt ihan niin käy. Tietenkään Microsoft Office ei suostunut tuosta vaan yhteistyöhön vaan ilmoitti että aktivointikoodi olisi poikaa.

Ja irkku ihmettelemään. Että 25 kertaa saan käyttää ilman kyseistä aktivointikoodia, mutta sitten se loppuu kuin kananlento. Siispä koodia kaivamaan koneen uumenista. Eikä sekään tietysti käynyt niin vaan, piti rekisteröityä Microsoftin käyttäjäksi ensin. Ja sen jälkeen varmentaa. Ja napata koodia ja aktivoida. Ja siltikään tämä riivatun ohjelma ei ole kuin kokeiluversio jonka käyttöoikeus tulee kestämään 60 päivää. Sanon mä, ihme rahastusta.

Siinä se ajatuskin sitten karkasi, en muista enää ollenkaan mistä piti edes aloittaa enkä ehdi varmaan kunnolla tähän väliin sitä tänne edes kirjata. Perkemaan tekniikka. Toisaalta positiivisesti ajateltuna tämä office vaikuttaa hyvältä. Jopa siinä määrin hyvältä, että harmittaa että tämän aktivoin. Tulee olemaan hankalaa 60 päivän kuluttua siirtyä vanhempaan versioon, joka tietysti täytyy ensin ladata jostain netin uumenista, aktivoida ja plaaplaa.

Rahastuksesta tulikin mieleeni K-kauppojen viikko pari sitten mainostama tulppaanikimppu. Kaksi kimppua muistaakseni (huom irkun muisti on heikko eli hinta saattaa mennä hanurilleen) 5 euroa. Vai olisiko ollut enemmän. Oli miten oli, se mikä kiinnitti huomioni oli kimppujen koko. Kun aiempina talvina on mainostettu samaista könttähintaista kimppuparia, on kumpikin kimppu sisältänyt 10 tulppaania. Nyt niitä oli 7 per paketti. Rahastusta. Sitähän se.

Samaisen kummallisen oireyhtymän havaitsin tupakka-askien hinnoissa. 30 kappaleen pakkauksen hintaa ei nostettukaan, ei, vaan vasta jonkin ajan kuluttua huomasin, että savukemäärää oli supistettu kahdella. Kuinkahan on mahtanut leipäpakettien käydä? Onko niistä viety siivu tai pari huomaamatta? Perunasalaatti, puhumattakaan punajuurisalaatista, on siirtynyt pienempään pakkauskokoon vuosi-pari sitten. Hinta pysyi silti samana.

Kaljapullot on tiukasti samaa kokoa kuin ennen, samoin vinkkupullot, kossupotit jne. Ja niiden hintaa alennettiin ensin ja nyt niitä on taas nostettu. Ei, älkää käsittäkö väärin, hyvä että nostettiin, minusta se hinnanalennus oli typerä. Mutta silti, miksi ruoan hintaa ei ole alennettu? Annetaan kuluttajalle virheellinen kuva siitä että hinnat ei ole nousseet vaikka tosiasiassa nouseehan ne, mikäli tuote pienenee hinnan pysyessä samana.

Uusin idioottimaisuus joka riepaisi irkkua oli eilisissä uutisissa kerrottu luultavasti tulossa oleva muutos, jolla kumotaan muutaman vuoden takainen päätös autojen huolloista. Merkkihuollot siirretään takaisin vain merkkiliikkeisiin eli hinnat nousee kun vapaat yrittäjät eivät enää saa tehdä kyseisiä huoltoja. Tai saavat toki, mutta käsittääkseni vastuu siirtyy silloin asiakkaalle, merkkikorjaamot kun ei ole enää velvollisia kertomaan vapaille yrittäjille merkkiautojen tietoja.

Ja toisaalta, mikä on merkkiauto? Eikö kaikki autot ole jotain merkkiä? Tämähän on joissain määrin sama juttu kuin sähkön hinta. Kun pohjavesi on mahdollisesti vuoden päästä alhaalla, pitää hintaa nostaa. Jos pohjavesi ei olekaan alhaalla kuten ajateltiin, ei hintaa suinkaan lasketa. Silloin sitä nostetaan uudestaan, koska saattaahan se pohjavesi olla vuoden päästä alhaalla. Ja jos ei ole, niin nostetaan silti lisää, kun kuka sitä osaa vuoden päähän ennustaa.

Kyllä se kuulkaa niin on, että meitä viedään kuin pässejä narussa tässä asiassa. Verokevennyksiä annettiin vain siksi, että kohta on mitä nostaa. Kun tilanne vaatii.