Aloitettakoon tämä teksti nyt näin hilpeästi toivottaen sillä ihana juhannushan tästä on kaiketi tulossa. Aurinko paistaa ja päivästä on tulossa selvääkin selvemmin vielä lämpimämpi kuin eilisestä joka sekin oli mahdottoman mukavan lämmin. Sitä lämpöä juhlistin ajamalla nurmikon ja kitkemällä rikkaruohoja sieltä täältä, homma on tosin vielä jokseenkin vaiheessa sillä sammalleimun seassa kasvaa varsinainen heinäviidakko. Ush!

Iltapäivästä puhelinkin pirahti ja ukon serkkupojan avokki soitti kysyäkseen sopisiko jos vaikka istuttaisiinkin iltaa porukalla jo nyt, heillä kun on lapsivapaa ilta luvassa. Mikäs siinä, ei se hassumpi idea ollut. Tosin en minä nyt niin siitä istumisesta tiedä, jalkkiksen parissahan siinä puolet illasta tuntui menevän ja pelin jälkeen siirryimmekin kotvaksi grillailemaan. No, ihan mukavaa oli silti, ei siinä mitään, ja ihan ykkösmukava seuralainenhan oli pariskunnan mukana ollut 10v sakemanniherra joka on vieraillut meillä suht taajaan viime kuukausina.Tämän sakemanniherran vierailut on nautittavia ja hyviä olemassa; ainakaan vielä junnu ei ole saanut mitään oireita koiruudesta, ei sen puoleen kukaan muukaan meillä. Sakemanniherra yllättikin meidät siinä joutessaan totaalisesti; se on kuulkaa suht koominen näky kun kuistin pirttipöydällä seisoo kookas sakemanni poikittain kun avaat ulko-oven. Herrahan oli tietysti tuuminut että siitä näkee hyvin moneen suuntaan vaikka nyt ihan sinne grillille ei näekään. Naurussa oli totta tosiaan pitelemistä.

Keskiviikkona aloitinkin loman vinhoissa merkeissä. Pesin neljä koneellista pyykkiä, touhasin useamman ruokalajin, imuroin ylä- ja alakerran, viikkasin läjäpäin puhtaita vaatteita kaappeihin ja hinkkasin pintoja sieltä täältä. Olo oli jokseenkin uuvahtanut kun viimein kuuden kanttiin istahdin nojatuoliin lukeakseni kotvan Vuorisen kirjaa. Niin, olen nyt hurahtanut Juhan tuotoksiin niin että minulla on KAKSI tämän kirjaa yhtäaikaa lukemisen alla. Omituista. 

Tänään pitäisi sitten kaiketi jatkaa rikkaruohosavottaa pihassa. Ilma on todella otollinen moiseen touhuun joten eipä haittaa! Illansuussa todnäk grillaamme tenaville iltapalaksi makkaraa ja pihviä ja sen perään en sitten tiedäkään mitä teemme. Ehkä vain olemme ja ihmettelemme, sehän meiltä sujuu. Poika 18v on tyttiksellään, poika 15v lähtee isälleen tänään mutta muu tenavalauma lienee kotona. Saattaa olla että serkkupoikakin liittyy vielä seuroihimme iltapäivästä, tai sitten ei, ei näistä serkuksista aina oikein tiedä.

Loppuun heitän vielä pari toteamusta. Toteamus a. on kovin pirullista jos naapuripihassa huudetaan ja rähistään puoliltaöin. Tämän toteamuksen tein eilen iltasella kun tosiaan grillin ääressä seisoimme. Toteamus b. tehokuuri avaavaa on totta tosiaan tehokuuri, junnu on miljoona kertaa paremmissa kantimissa kuin aiemmin. Jes! Ja nyt, uutisten ja kahvikupposen pariin livahdan mä. Yövieraat onneksi nukkuu vielä, miinus sakemanniherra joka äänestä päätellen on hereillä mutta suljetun oven takana. 

Hyvää juhannusta ja muistakaa turvallisuus niin liikenteessä, vesillä kuin muuten vain oleillessakin!