Sitä tämä kuulkaa on! Asentaja tuli kuin tulikin puoliltapäivin ja kyllä, kone on asennettu ja tottahan tuo hurisee ekaa pesuaankin jo. Ihan silkkaa riemuani väänsin paria eri laatua ruokaa ja iltapalaksi tein vielä sämpylöitä ja kuulkaa, sinnehän uppoaa uskomaton määrä tiskiä kerrallaan. Kyllä tuo ruokailuvälinekorin puuttuminen alakorista saa kuin saakin koneeseen enemmän tilaa. Tosin minusta näyttää että sisätila on korkeampikin kuin aiemmissa koneissa, ja voihan tuo toki ollakin.

Irkun arki pääsee jälleen normaaliin uomaansa kun ei tarvitse levitellä niitä tiskejä pitkin keittiöä saati huiskia moneen kertaan päivässä tiskiharjan kanssa. Minä kun en vain kestä likaisia astioita pitkin tiskipöytää, en edes tiskialtaassa jos niitä on reippaammin. Näin ollen meillä on tiskattu, paitsi ruoan, myös aamu- ja iltapalan jälkeen. Ja joka kerralla on astioita ripoteltu kuivumaan pitkin tiskipöydälle levitettyä pyyhettä joka sekin on jotenkin aiheuttanut irkulle JAIKS-olotilaa.

Tiedättehän, keittiöön liittyvä JAIKS-olotila aiheuttaa sen, että keittiöhommat ei nappaa. Ei alkuunkaan. Ruoanlaitosta koettaa selvitä pikana, samoin kuin kaikesta muusta keittiössä tapahtuvasta toiminnosta. Ei ole tullut edes leivottua nyt tänä aikana kun tiskikone oli pois käytöstä. Kummallista. Vaan myönnän, ehdin jo hetken miettiä myös vaihtoehtoa jossa tyhjennän tiskikaapin ja otan sen siihen käyttöön mihin se on alunperinkin ajateltu. Ja olisin ottanutkin jos tiskikoneeton kausi olisi kestänyt vielä päivän pari enemmän.

Tänään on muuten väsyttänyt merkillisesti pitkin päivää. Hieman tyyliin "istu ja nuku". Vanhuusko tässä nyt iskee vai mikä hiivatti tämä on? Vai onko tämä vain jälkikäteen iskenyt väsymystila siitä sunnuntain ja maanantain välisen yön vähästä unimäärästä. Toivottavasti ei ainakaan mitään tautia hanki. Josta tulikin mieleeni, ukolla ei ilmeisesti ole enää kuumetta. Aina merkillisempää? Näinköhän tuo olisi ollut vain joku merkillinen kuumepiikki?

Ja nyt, irkku siirtyy hetkeksi töllöttimen ääreen ennen kuin pääsee tyhjentämään sitä ekaa kertaa hurisemassa olevaa astianpesukonetta. Se on moro!