Porukka on kokolailla kunnossa, huh! Torstai meni tosiaan juoksujalkaa. Aamuysin aikaan olimme jo ukon kanssa hakemassa peräkärryä, siitä kurvasimme hakemaan sohvan ja kaksi nojatuolia eikä aikaakaan kun nostelimme vanhoja kalusteita ikkunan kautta sisään ja uusia tilalle. Kaatopaikkakeikka, peräkärryn palautus ja tadaa, kympin aikaan olimme jo takaisin kotona. Ukolle jäi "jälkitaudiksi" järjetön pääkipu ja minä patistelin tämän lääkäriin, iltavuoro kun olisi ollut edessä. Lääkäri oli samaa mieltä kuin minä, ei mihinkään töihin vaan takaisin vällyjen alle lepäämään. Huh!
 
Päivällä pyörähdettiin prinsessan kanssa otattamassa malli uuteen korvakappaleeseen ja iltapäivästä sain ekat kirjat päällystettäviksi. Tein siinä tarkalleen muutaman rivin verran muistiinpanoja sillä jotenkin tenttialue tuntui turhalta luettavalta. Tuttua juttua jonka klaaraisi kaiketi ihan maalaisjärjelläkin, ei kai tentissä sentään prosentteja ryhdyttäisi kysymään? Typeräähän se olisi sillä emme me niitä työssämme tule tarvitsemaan. Alueen lukaisin loppuun, tai niin, siinäkin kyllä oikaisin sillä tuumasin mielessäni että mitä ihmettä voi olla astmasta sellaista mitä en jo tiedä sivuilla. Pintapuolisesti vilkaisin alaotsikot aiheesta ja totesin että olkoon.
 
Perjantaina huristelin bussilla manseen kiikutettuani ensin speden tarhaan. Tarhalainen oli varsin innokas menijä ja sinnehän tuo jäi suoraan pelikaappia kaivamaan. Mansessa olin runsaasti etuajassa mutta samapa tuo, ehdinpä lukea aamun uutisantia koulun koneella. Tentti tuli tehtyä ja heti tentin jälkeen suuntasinkin kotiin, ukko nappasi minut kyytiinsä. Matkalla pyörähtelimme tosin kaupoilla ja hoidimme paitsi ruoka- ja synttärilahjaostot myös leivontavärkkien haun. Kotona ryhdyin murustelemaan keksejä suklaahyydykekakkuun jonka jälkeen siirryinkin jälleen kirjojen päällystämiseen. Kolmen kanttiin noudin speden tarhasta ja kurvasimme suorinta tietä tämän kanssa kummitytön synttäreille.
 
Synttärikekkereiden lomassa soitti se rehtorikin jonka oli pitänyt soitella jo edellisenä päivänä. Mielellään he ottaisivat sitä harjoittelua ja näyttöä tekemään, sopisiko 20.päivä tätä kuuta ja käyköhän se niin että harjoittelu olisi pienluokalla ja näyttö kakkosluokalla. Jaa-a, lisää mutkia matkaan mutta katsotaan, lupasin soitella kouluttajalle uudemman kerran heti maanantaina. Hieman epäilytti itseä juuri tuo näytön tekeminen normikakkosella, tässähän pitäisi tehdä erityistä tukea tarvitsevien näyttö... Kotiuduttuani laittelin kouluttajalle sähköpostia asian tiimoilta ja toivoin hänen soittelevan maanantain tietääkseni missä mennään.
 
Illansuussa leipaisin sitten kääretortun ja suklaahyydykekakun ja loppuilta menikin lähinnä notkuen nojatuolissa. Lauantaina vietettiin speden synttäreitä, lapsi sai mielettömät määrät kaikkea angry birds-tavaraa, nyt on heittopeliä ja öttiäistä viereen ja vaikkas mitä. Kekkerit oli mukavan rennonletkeät ja neljän kanttiin iltapäivällä pääsin siivoilemaan kekkereiden jälkiä pois. Prinsessa, junnu ja serkkutyttö lähtivät "retkelle" uimarannalle ja kävipä nuo uimassakin samalla. Illalla oli kertakaikkisen pakko katsoa keihäsfinaali telkkarista ja siinä se minun olympiahuumaan osallistuminen sitten olikin. Hienosti Ruuskanen kiskaisi pronssia, harmi että Tero ei onnistunut kunnolla sillä mitalihan olisi ollut ihan otettavissa. No, kerrankos sitä. 
 
Sunnuntaina vietettiinkin sitten ihan oikeaa lötkötyspäivää. Ihan niitä normeja tiskikone-ruoanlaitto-keittiön pöydän siivoilu-toimia lukuunottamatta en tehnyt oikeastaan mitään muuta kuin tuijottelin töllötintä ja vain olin. Eilen aamulla juoksinkin sitten kiikuttamaan spedeä tarhaan, sen perään kurvailin noutamaan ukon siskoa ruokakaupoille kanssani ja kotiuduttuani latailin pyykkikonetta, touhasin ruokaa ja siivoilin sieltä täältä paikkoja kuntoon. Kouluttaja soitteli päivällä ja kuten arvelinkin näyttö kakkosluokassa ei käy, sekin pitäisi saada tehtyä pienluokassa. Soittelin koululle ja nyt näyttää siltä että he saavatkin järkättyä niin että voin tosiaan tehdä näytönkin siellä pienluokassa.
 
Tänään kiikutan speden aamusta pariksi tunniksi tarhaan, pyörähdän itse sillä aikaa sekä apteekissa että siellä koululla juttelemassa ja samalla katsomme näytön perusteet ja sen että saanko tosiaan ne tehtyä tuolla. Sen perään kiidänkin sitten hakemaan speden tarhasta ja kurvailemme tämän kanssa hammaslääkäriin tarkastukseen. Pyykkiä pitäisi pestä lisää ja samalla kertaa olisi tarkoitus vaihtaa kaikkien petivaatteet, kas kun prinsessan nupista löytyi eilen täi. Taas. Niitä on kuulemani mukaan nyt vähän siellä täällä kylillä jota en epäile hetkeäkään; perjantainahan minua tervehti tarhan ovella lappu "RYHMÄSSÄMME ON TÄITÄ" joten heti tuli hieman ällöfiilis. Prinsessan täi tuskin on tarhalta, epäilenpä että se on löytänyt tiensä tämän päähän kaverilta jolla tämä vieraili juuri ennen koulujen alkua yön verran. Voi sanonko mikä!
 
Iltapäivälle ohjelmassa on siis hiusten käsittelyä plus poikasten päiden ajelua. Onneksi meitä naissukupuolen edustajia ei ole kuin kaksi, pojillahan niitä ärsyttäviä öttiäisiä ei ole näkynyt kertaakaan sen jälkeen kun nämä muuttuivat siilipäiksi. Ketuttaa silti ihan suunnattoman paljon, tämä alkaa olla oikeasti käsittämätöntä miten tuo tyttö aina saa nuo riesat hiuksiinsa. Väittää kivenkovaan ettei ole lainannut kenenkään harjoja, kampoja tai hiusvempaimia mutta jaa-a, uskoako moista? Ja nyt, siirryn kotvaksi uutisten pariin ennen kuin pitää herätellä 16v koulutielle. Se on siis moro ja viettäkää kivakivatiistai!