tiistai, 6. marraskuu 2007
Perunalimppu
Tämä ohje nyt on sellainen ns noin ohje, koska teen aina samalla kaavalla ja omasta muistista sen erikoisemmin ainemääriä mittaamatta. Tällä kertaa koetin hieman mittailla ettei ihan arpomiseksi mene... Itse käytän aina edellisen päivän muusit limppuun ja yleensä laitan kaljamaltaitakin, mutta nyt jätin ne pois kun ajattelin että pääsen vähemmällä mutinalla junnun syödessä limppua.
0,5 litraa piimää
0,5 litraa perunasosetta
2 pss kuivahiivaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl kaljamaltaita
3 tl suolaa
n 1 kg vehnäjauhoja (luultavasti enemmän...)
2-3 dl siirappia
100 gr voita tai margariinia
Sekoita keskenään ruisjauhot, kaljamaltaat, suola, kuivahiiva ja pari-kolme desiä vehnäjauhoja. Lämmitä piimä ja muusi ja lisää taikinaan, vaivaa siihen hyvä sitko lisäämällä vehnäjauhoja. Turauta reippaalla otteella siirappia joukkoon, määrä ei niin nokon nuuka ole. Vaivaile lisää jonnii aikaa, heitä rennolla ranneliikkeellä sulatettu margariini tai voi sekaan, alusta loppuun. Anna nousta noin puolisen tuntia. Jaa taikina neljään osaan, vaivaa jokaista pallukkaa tuokio ja muotoile sitten limpuksi. Anna kohota liinan alla noin 20 minsaa, pistele haarukalla ja nakkaa uuniin. Paistolämpötila 175 astetta ja noin 45 minuuttia.
Voitele paistetut limput kuumana siirappi-vesiseoksella ja anna jäähtyä liinalla peitetyn leivinpaperin alla jotta kuori pehmenee. Aivan loistavaa leipää myös pakastamiseen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.