Olen muka aloittanut päivän hommat. Muka siis. En saa ahteriani siirrettyä töiden pariin. Laiska akka! Mrr. Onko se sitten reippailua kun tyhjentää tiskikoneen? Onko? Samalla kun hakee vielä yhden kupillisen kahvia, että varmasti tekee pahaa kohta. Perskuta soikoon. Arvatkaapa muuten mikä on todella ärsyttävää? Se, että fiilis sanoisi että huhuu, painu vinttiin, sanoo sanoo, mutta et voi mennä. No et tietenkään, pitää odotella että mies ja mielellään prinsessakin herää, ennenkuin viereen voi mennä kolisemaan.

Blääh. Ja siinä vaiheessa tämä olo on varmasti ohi. Ankeaa, tylsää ja tyhmää. Toinen mikä on ärsyttävää, on tietoisuus siitä, että pitäisi suunnitella ruokapuoltakin. Yäk! Mikähän siinä on, että kesällä ruoanlaitto kiinnostaa -100, syksyllä sitä saa taas ruoanlaittoinspiksen päälle, ja tulee kokeiltua kaikkia ihmeellisiä variaatioita eri ruokalajeista ja leivottua ja tehtyä vaikka mitä keittiössä. Kesällä keittiö on maailman kaikkeuden vastenmielisin paikka suurimman osan ajasta.

Kolmas erittäin ärsyttävä asia on pyykki. Siis ne likaiset paidat, housut ja shortsit, jotka olet juuri vienyt puhtaina kaappeihin. Ja taas ne on kävelleet jonkun sorakuopan tai ketsuppitehtaan kautta pyykkikoriin. Aivan sama kuinka monesti ne sinne kaappiin takaisin kiikutat puhtaina, aina ne palaa koppaan parissa päivässä. Äsryttävää!

Ärsyttävin kaikista on tosin hiusharja. Minä en ymmärrä missä se reissaa aina yöt. Aamulla sitä saa hakea ympäri alakertaa, milloin mistäkin se loppujen lopuksi tulee esiin, ja kun olet karvasi saanut suunnilleen ojennukseen, jätät sen peilipöydälle ja vannotat pysymään aloillaan aamuun asti. Ja pah, aamulla sitä ei taaskaan näy siinä missä piti, mihin lie pirskeisiin sekin suuntaa öisin. Usein se kutsuu kamman ja hiusnauhat mukaan, mahtaa niillä olla hauskaa kun yöllä jo räkättävät keskenään aamuiselle näylle hiukset kohti taivaita pyörivistä tyypeistä jotka säntäilevät paniikinomaisesti niitä etsimässä.

Sanonpa vaan, että olisi kuulkaa kirveellä töitä tässäkin torpassa. Tai ainakin naulalla ja vasaralla.