Kyllä kuulkaa oli niin reipashenkinen ja vauhdikas viikonloppu, että huh huh! Hyvä kun kissaa ehdin missään välissä sanoa. Siis ihan ensinhän meillä maalattiin. Ja sitten maalattiin vähän lisää. Ja maalattiin taas. Leikattiin mattoa. Mittailtiin ja leikattiin vähän lisää. Irroteltiin jalkalistoja. Siirreltiin tietokonetta tasoineen päivineen. Maalattiin vähän lisää. Kiinnitettiin mattoa, asennettiin jalkalistoja uusiksi ja maalattiin jälleen. Välillä hieman lämmitettiin saunaa ja lopulta, kun ei enää maalattu eikä saunottu ja lapsetkin oli kuurattu puhtaiksi ja kellautettu peteihinsä, meillä juotiin kaliaa.

Tai siis irkku joi. Ukko ei, kalia ja ukko ei tykkää toisistaan. Tai no, ukko ei tykkää kaliasta, sitä en tiedä mitä mieltä kalia on ukosta. Ukko joi sitten viskiä. Tiiätteks, sitä sellaista, joka nousee päähän paljon tehokkaammin kun se kalia ja joka unohtaa poistuneensa sieltä päästä aamulla kun juo lasin vettä. Juu. Eilen ei sitten maalattu, vietettiin lähinnä totaalilaiskotuspäivää. Tai no, sen verran reippailin siinä laiskotuksen joukossa että siirsin sen tietokonetason koneineen päivineen takaisin paikoilleen ja hain laiskotussapuskaa paikallisesta kebabbitaivaasta.

Että voisi sanoa, että kokolailla on rappuhärdelli loppusuoralla, valmis se mokoma ei ole vieläkään. Ei sittenkään että koko lauantai sitä maalattiin. Katto on koko matkaltaan maalattu, tähdet tosin on vielä tekemättä kun jo se sininen on niin koukuttava että olemme keskittyneet sen tuijotteluun. Seinät on vielä yläosistaan maalaamatta siitä korkealta osalta, ja toinen kerros on kiskaisematta niihin alaosiinkin. Uskomaton urakka siitä sitten kuitenkin tuli, vaikka piti vain hieman sipaista uutta väriä. Mutta pääasia että rapputasanne on täysin valmis. Jes!

Kun seinät on saatu valmiiksi, on irkun tarkoitus suunnata jälleen sinne mattokauppaan. Kas kun, jokainen rappu kaipaa silauksen sitä mattoa. Ja listoja pitää myös noutaa. Ja rappujen etulaidat maalata. Että kyllä siihen vielä saadaan aikaa kulumaan ihan mukavasti. Tarkoitus on jatkaa projektia ensi viikonloppuna, vappuna kun paetaankin maalle. Elikäs mökille. Se on suunnitelma. Teinihän nyt ei tietenkään lähde meidän kanssa mihinkään mökille, pah, eikä sinne luvannut lähteä poika 11v. Menevät isälleen vapun viettoon ja poika 13v saa kaverin mukaan.

Ja mökillehän mennään yleensä rentoutumaan, eikö? No, meidän tapauksessa ei. Tarkoitus on mennä paukuttamaan uuden mökin alakerran lattia paikoilleen ja kaipa se sitten lakataankin samalla kertaa. Eli siirrymme työleiriltä toiselle suunnilleen. Hauskaa! Tosin itse nautin jo valmiiksi ajatuksesta kunnon ruumiillisen duunin paiskimisesta, maalaus ei jotenkin ole sellaista kunnon hommaa. Olevinaan ainakaan.

Tästä nyt tuli hieman tällainen pliisu postaus mutta kun, irkulla on hieman hoppu nyt. Että josko sitä tässä tuonne yläkerran suuntaan taas, tosin ei maalausaikeissa vaan ikäänkuin pyykkisirkuksen parissa. Olen pessyt apinanraivolla talvivaatteita pois ja nyt pitäisi ottaa ja koluta vaatekaappeja läpi. Josko niitä tyhjäisi. Inspiraatioa kyseiseen hommaan ei kyllä ole, mutta kun ei sitä ole vieläkään tullut vaikka tiistaista asti olen sitä odotellut, niin paskaaks tässä sitten enää odottelee. Ei kun kaappiin vaan, pjärkkema!

Jaa niin, viettäkää rauhaisa alkuviikko jotta jaksatte vappuna olla yhtä pöljiä kuin irkku. Se on moro!