Sijaitsen töllöni kanssa tänään. Maisema näyttää kyllä ihan kotoisan tutulta mutta pakkohan tässä nyt on sitten olla osoitteen väärä tai jotain, kun ei sitä säätiedotuksessa luvattua aurinkoa näykään taivaalla. Hassua. Irkku on nukkunut itsensä johonkin toiseen valtioon?

Päivä alkoi mukavissa merkeissä, vaikka sitä kaivattua pallukkaa ei taivaalla näkynytkään. Ukon kanssa silpasimme pikaisesti lähikaupassa käymään, ostokset luokkaa pikkutäyte eli lisää banaaneja, pari pussia ranskalaisia perunoita, lihapullia ja perunasalaattia. Niin ja irkulle pari mansikka-lime siideriä, ainoa siiderimaku josta pidän.

Samalla reissulla ostin pari pussia valmista juustoraastetta pizzoja varten ja kah, miten en siinä kaupalla huomannut sen kummemmin niitä pussukoita tutkia, kotona jääkaappiin laitellessa huomasin toisen pussin olevan täynnänsä homepilkkuista juustoa. Päiväys on kuitenkin vasta toukokuun lopulla eli huh huh, jäi kalvamaan epäilys siitä onko se toinenkaan juustoraastepussi ihan kunnossa vaikka siinä ei hometta näkynytkään. Poika 12v lähti vaihtamaan homeista pussukkaa.

Päivä alkoi siis mukavissa merkeissä mutta kuten niin monesti ennenkin, yhtäkkiä täällä oli täysi rähinä päällä. Poika 15v lähti ovet paukkuen ulos otettuaan ukon kanssa yhteen. Mistä se yhteenotto edes tuli, se jäi irkulle lievästi epäselväksi mutta näitä nyt tuntuu kerran kuukauteen nykyään tulevan. Kaipa se on osa isoksi kasvamista pojalla mutta harmittaa se joka kerta silti äireetä.

Teini on poikaystävällään, pitäisi kotiutua kohtsilleen mutta hieman jäin nyt epäilemään että näinköhän tuo sieltä kotiutuu. Viestiä pukkasi, saisiko olla vielä toisen yön ja niin. Jälleen kerran irkku muistutti itseään siitä että teini on 17v eikä suinkaan 15v ja jätti laittamatta vastaukseksi ensin aikomaansa "heti kotiin" käskyä. Merkillisen vaikeaa aina tämä iän muistaminen. Joutuu itseään muistuttamaan kerran toisensa jälkeen siitä ettei kyseessä ole kuitenkaan enää mikään pikkutyttö vaan aikuisuuden kynnyksellä keikkuva teini.

Kauhulla odotan jo ensi talvea kun teini aikoo ajaa ajokortin heti siihen ikään ehtiessään. Kuinkahan pahasti sitä äiree on sydän sykkyrällä kotona aina teinin lähtiessä autoilemaan? Samalla saa jo olla pissi sukassa pojan 15v kanssa, tämä kun puolestaan aikoo kesällä ajaa mopokortin ja toivoo mönkkäriä rippilahjaksi. Sillä kun voi ajella kuulemma talvellakin.

Toisinaan sitä toivoisi, että voisi laitella lapset laatikkoon jossa nämä olisi turvassa maailmalta. Ja silti samaan aikaan on tyytyväinen siitä, että nämä kasvavat, kehittyvät ja muuttuvat pikkuhiljaa vastuuntuntoisiksi ja itsenäisiksi. Elämäähän tämä vain. Ja nyt irkku siirtyy keittiön suuntaan, se kun on kovin in ja pop ollut monta päivää. Se on moro ja viettäkää rento lauantai!