Pakkohan se oli uskoa ettei se toimi, vai miksi muuten nainen olisi nukkunut autuaasti alkuviikosta kouluunmenoaikojen ohi? Eilen illalla virittelin suosilla kellon soimaan vartti ennen seiskaa ja kas, tässähän ollaan virkeänä ja sirkeänä ja tietysti teellä kyllästettynä eikä kello ole vielä edes puoli kahdeksaa. Jes!

Tämä jouluhulluus on kyllä vienyt naisen nyt täysin mukanaan, heti aamusta laittelin kynttilöihin valkeaa ja nyt jo suunnittelen täyttä päätä tämän päivän touhuja. Ruokaa täytyy toki tehdä mutta muilta osin aikaa olis. Ehkä aloitan pyykeistä ja siirryn siitä himpan kerrallaan kohti siivousta ja ehkä jopa leipomista? Ne marengit kutkuttaisi, jos rehellisiä ollaan, mutta toisaalta tarvitsen uunia myös ruokaan joten hmmm... Harkitaan siis!

Onneksi koulustakin alkaa kohta loma! Harmillista tosin että ukolta puolestaan loppui juuri loma ja tämä kömpi tänään aamuvuoroon töihin. Höh. Se, kuinka järkevää töihinmeno sitten oli onkin toinen juttu, lonkka ei ole enää kramppaillut mutta sen sijaan särkyä on ollut havaittavissa ja sehän ei ole hyvä se. TAYSiinkin on aika saatu viimein, ei tosin postitse vaan ukko sisuuntui tiistaina ja soitti itse aiemmin tulleessa kirjeessä olleeseen numeroon ja kas, sai peruutusajan ensi kuun loppupuolelle.

Maanantaina TAYSista soiteltiin junnun spirometriakokeen tuloksista ja voi jösses sanon mä. On todella hankalaa saada kunnolla selvää mitä toinen sanoo kun toinen puhuu hoonosoomi. Muutaman kerran kysyin uudelleen ja kyllähän se asia suunnilleen ainakin selvisi, astma tuntuu olevan hyvässä hoitotasapainossa joten samoilla lääkkeillä jatketaan ja samalla tuplaustekniikalla kuin tähänkin asti. Seuraava kontrolli pojalla on sitten ensi syksynä joten edessä ei liene kuin silmäpolikontrolli keväällä. Jes!

Eilen kaivelin muuten vanhoja ruoka-ohjekansioitani ja kas, löytyihän se mitä hainkin eli kermatoffeen ohje. Kaivelin ohjeen yhden tutun käytettäväksi, itse en ole aikeissa toffeeta tehdä mutta saapa nähdä vaikka innostuisin vielä moisesta. Olisihan siinä tietynlaista nostalgiaa, kyseistä toffeeta kun tuli tehtyä joka joulu silloin kun isommat oli vielä pieniä ja olimme eksän kanssa yhdessä mutta taidan silti passata. Muutenkin jouluna on niitä herkkuja pitkin pirttiä syötäväksi. Perunakauppiaskin kävi eilen ja toi suklaata tullessaan, itse olemme ostaneet jo pari rasiasatsia omille annettavaksi. Jep, ehkä jätän tosiaan tekemättä.

Vaan niin, taidan tosiaan siirtyä kotihommien pariin. Torppa on suht tyhjä, vain junnu ja poika 16v on enää kotona. Junnu menee kymppiin ja poika 16v sanoi menevänsä kahteen. Toivottavasti aika on oikein tämän mielessä, maanantainen "menemme kymppiin" kun ei ollut vaan eka tunti oli merkitty poissaoloksi. Loma on enemmän kuin tarpeen! Pidemmittä puheitta, viettäkää mukava torstai ja se on moro!