Havahduin kymmenen yli kuusi siihen että eteiseen syttyi valo ja kas, spede viipotti vessaan. Hetken kuluttua vessasta kuuluikin "pyykkimää" joten pakko se oli nousta. Että väsytti! Ja väsyttää! Vaikka toisaalta ihan hyvä että heräämisaika siirtyy lähemmäs kuutta kuin seiskaa, ehdinpä hetken istua ennen kuin on pakko ryhtyä touhuamaan prinsessaa hereille ja kouluun.

Tänään on sitten leipomispäivä. Luulenpa että aloitan päivän paitsi sillä prinsessan kouluun pukkimisella myös MMF-massan tekemisellä. Tiedä vaikka ehtisin niin hyvissä ajoin touhaamaan massan että saisin pestyä välineet juoksevalla vedellä. Minä näet muistin eilen aamupäivällä että hitto niin, perjantainahan tuli postilaatikkoon lappu jossa kiellettiin veden käyttö sekä tänään, tiistaina että huomenna, keskiviikkona. Kiellon mukaan vettä ei saa laskea klo 8-17 välisenä aikana joten hurraa!

Aamupäivällä sitten manailin asiaa paitsi mielessäni myös naamiksessa ja kas, kivakivaserkku ilmoitti hyvin nopeasti että heillä on julmetun kokoinen hanallinen muovitonkka joka joutaa lainaan. Hyvä niin, minä kun olin juuri kartoittanut omaa kippokappotilannettamme ja todennut että torpassa on yksi talousämpäri ja yksi siivousämpäri sekä kaksi mehukannua. Huoh. Siinä olisi kuulkaa saanut miettiä tosissaan mihin sitä vettä säilöö päivän ajaksi.

Puolen päivän jälkeen kipaisimme speden kanssa hakemassa tonkan ja kyllä nyt kuulkaa kelpaa! Etenkin kun ehdin eilen pestä kaikki pyykitkin pois plus lisäkoneellisen. Se lisäkoneellinen oli vähemmän aiottu koneellinen mutta yhtäkkiä iltasella se olikin ihan must. Kävipä näet niin että spede, tuo pieni kakkakeppostelija jonka olin juuri nimennyt kyseisellä nimellä "kakkakeppostelija" juoksi tuhatta ja sataa vessaan. Juoksi, koetti laskea bokserinsa ja pam, siinä se sitten oli.

Ydinpommi. Kakkakeppostelijan nilkoilla, polvitaipeissa, boksereissa ja matolla. Eikä mikä tahansa ydinpommi vaan sellainen kokoa valtava! Harmillistahan tuo toki mutta kyllä nauratti kun siinä koetin miettiä miten ja mistä kohtaa sitä sotkua lähden siivoamaan, spede kun oli tosiaan kiskonut niitä boksereita toisella kädellä alas kun se ydinpommi lähti liikkeelle eli tuotosta oli myös toisen käden täydeltä. Apua! Jotenkin se siivous onnistui ja siivouksen perään tuuppasin paitsi vessan maton myös erinäisiä muita nurkista kaivamiani vaatteita koneeseen.

Minulla on muuten hyvin pienimuotoinen ongelma tämän päivän suhteen. Suunnitelmistani poiketen en kuorinutkaan eilen perunoita valmiiksi tätä päivää varten. Ei hyvä tämä ei. Lapsoset söi näet eilen sen jauhelihasopan loput ja minä yllätin ukon tekemällä tälle lasagnea. Itse söin ehkä parasta ruokaa vuosiin, Rainbown grillivihanneksia voinokareilla peitettynä uuniin, vierelle paprikanpuolikkaat jotka olin täyttänyt paitsi sen lasagnen jauhelihakastikkeella myös fetalla ja peitellyt paksuilla kermajuustosiivuilla. Viereen nakkasin salaattia ja voi pojat, että se oli hyvää! Jopa niin hyvää että iltapäivällä tein itselleni toisen satsin moista sapuskaa.

Taidan nyt rientää perunankuorintaan, josko vaikka ehtisin ennen sitä kriittistä kello kahdeksaa. Loppuun vielä kuva joka kertoo syyn sille miksi spede nimettiin eilen kakkakeppostelijaksi.

1288674531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niin, kuka sanoi että ne lapsen autot on isompien yläkertaan kiikuttamat? Kuka sanoi että kannattaa ihmetellä kovaan ääneen maako ne on niellyt kun autokoppa on lähes tyhjä? Ehkä kannattaisi jatkossakin kurkata siitä julmetun kokoisesta viirivehkasta josko se toimittaa lelujen hautausmaan virkaa...