Muuten perheeltä tänään justaansa tehty sapuska. Tuhottiin sakilla jämiä kaapista ja niitähän riitti. Irkku on istunut kuin tatti Speden kanssa missä milloinkin. Poika on ihan yliröhnätöhnäinen. Toivottavasti tämä on se pahin päivä flunssassa, jos vielä pahenee niin huh huh, saattaa alkaa itsellä paukut loppua. Mitä luultavimmin ensi yönä ei juurikaan nukuta, tai niin, irkku kyllä nukkuu, mutta ukon tuntien, tuo kyttää pojan hengitystä ja on aamulla kuin kuollut katti itse.

Terkkarin neuvosta otin muuten vaarin, ja hain Spedelle iltapäivällä Nasolinin tippoja. Laitan yöksi niitä, päivällä en mielelläni käytä kuin keittosuolatippoja, jotenkin tuntuu että Nasolin jämäyttää räät nokkaan ja sitä kautta tulehduttaa sitten minkä milloinkin, korvat tai keuhkoputket, vähän sen mukaan mikä lapselle parhaiten passaa. Yöksi kun laittaa, jos vaikka poika saisi hyvin nukuttua, vaikka hyvin tuo nukkui viime yönkin taudista huolimatta.

Huomenna alkanee sitten taas säätäminen. Junnun synttärijuhlat on sunnuntaina ja hei haloo, irkulla on ihan auki tuo tarjoiluosasto. Vaniljaviinereitä, Hellapoliisin iisi-piisi-ohjeella, hyydykekakkua, luultavasti Lontoo Rae-suklaasta, kinkkupiirakkaa ja mitäs vielä? Pojalle pitäisi kakku kyhätä, ideoita? Ja ei kannata ehdottaa mitään monimutkaisia tai erikoisvuokia kaipaavia, ja vielä vähemmän mitään missä värjätään mitään. Vaahtokarkkimassasta tehty päällinen tosin kiinnostaisi, pitäisiköhän hakea karkkeja huomenna ja testata...

Näihin mietteisiin, se on MORO! Spede kutsuu taas...