Jos joku pitäisi lailla kieltää niin netin toimintaongelmat! Kuulkaa, olisittepa nähneet sen toivottomuuden ja epäuskon joka irkun valtasi illalla kun tuosta vaan, ilman varoitusta, kone otti ja sekosi. Eikä vain irkun kone, ehei, mutta tämä selvisi irkulle liian myöhään. Kas kun irkku on pikkuhiljaa oppinut pikkunörtiksi säädeltyään koneettaan ja ennen kaikkea modeemin langattoman verkon salauksia kohdalleen.

Vaan ei tarpeeksi, ehei, ja tästä osoituksena koko irkun konekin meni siinä samalla solmuun irkun päädyttyä siihen, että vika oli irkun koneessa ja etenkin lisäosissa joita irkku on lisäillyt tulikettuunsa. Tulikettukin oli pamahtanut siinä netin sekoamisen yhteydessä vikasietotilaan ja mitä tekee irkku? Kuten sanottua, päätyy siihen, että lisäosat sotkee koko hommaa. Ja niinhän siinä kävi, että irkku klikkasi vikasietotilasta kohtaa joka poistaa tulikettuun laitellut jutut. Siinä meni irkun kirjanmerkit ja lisäosat siirtyi nukkumaan yksi kerrallaan aina irkun ihanaa avant garden-väriteemaa ja sääpalkkia myöten.

Sniif! Irkkikin hukkasi yhteytensä samalla, eikä edes tunnistanut irkkua enää irkuksi. Ja kyllä, siinä suuren surun keskellä irkku tajusi että pah, ei se ongelma ollutkaan mikään irkun koneen henkkoht ongelma. Ehei! Poika 15v kun tuli toteamaan että hän ei pääse nettiin. Just. Että siinä sitten irkku manaili kotvan. Ja vielä enemmän irkku manaili kun kone päästikin irkun Aamulehden sivuille. Mikä helketin nettivika voi olla sellainen, että pääset jollekin sivulle ja muille et!?

Paitsi sinne Aamulehden sivuille, irkku huomasi pääsevänsä myös skypeen. Että repikääpä siitä sitten. Irkulla ainakin oli pää repeämäisillään. Lopulta irkku totesi että olkoon. Äidin sanoin, aamu on iltaa viisaampi joten koneet kiinni ja telkkarin ääreen. Tänä aamuna yhteydet toimikin sitten normaalisti. Merkillistä. Irkun kone tosin oli sekaisin kuin käkikello mutta irkun sisäinen pikkunörtti onneksi muisti miten irkku aikanaan koneensa tuunasi mieleisekseen joten tunti ja taas on ihanaa teemaa ja irkkikin toimii kuten pitää.

Vaan asiasta sammakkoon ja netin merkillisyyksistä kesän ihanuuksiin. Eilen irkku leikkasi nurmikon ja nautti siististä pihasta kotvasen. Vain kotvasen, siisteys katosi sen sileän tien kun tenavalauma palasi leikkipuistosta. Tänä aamuna irkku istui ulkorappusilla katselemassa varpusen poikasia jotka ovat juuri nousseet siivilleen. Kovin ovat taas kesyjä, iso sireeni ja orapihlaja-aita on heidän turvapaikkansa ja lähtötelineensä jonkin aikaa, sitten liikkumisalue alkaa laajeta. Talveksi on taas paljon ruokittavia pihapiirissä.

Tälle päivälle ei olekaan mitään erikoista suunniteltuna. Siivoilua nyt riittää aina, mutta saa nähdä viitsinkö tuhlata ihanaa aurinkopäivää hinkkaamalla nurkkia. Ei täällä sentään likaista ole joten ehkä kokoilen vain vääriin paikkoihin heitellyt kapineet paikoilleen. Poika 12v lähtee leirille aamupäivällä joten viimeisiä tavaratarkastuksiakin on edessä. Ja etsintöjä! Oikein kunnollisia!

Lyön vaikka pääni pantiksi, etten ole edes ainoa joka harrastaa tärkeiden juttujen laittamista varmaan paikkaan talteen. Ja varmoja paikkoja ne onkin, edelleen on hukantiellä muutama tärkeä lappu liittyen asiakasomistajatiliin Osuuskaupassa. Toivottavasti tänään tarpeelliset pojan 12v terveystietolomake ja leiriläisen tietolappu eivät ole samassa varmassa paikassa, niitä kun tarvitaan ihan oikeasti tänään.

Joten irkku lopettaa raporttinsa täältä kaameiden nettiyhteyksien ja turvalliseen paikkaan jemmattujen papereiden tyyssijasta ja siirtyy suorittamaan epätoivoisia etsintöjä. Viettäkää mukava tiistai, se on moro!