Kun en nyt vaan osaa kunnolla alkaa mihinkään hommaan kun tuon ukon takia koko ajan nousee savu korvista, niin taidanpa kirjata Speden sapuskointia hieman ylös. En niinkään itselleni, mutta jos niistä joku vaikka jotain vinkkiä saisi, siis sellainen joka kaipaa jotain vinkkiä vauvan ruokien kanssa.

Aamulla Spede syö tissiä, ihme. Siinä seiskan-kasin aikaan. Ysin aikaan onkin vuorossa ruusunmarjavadelmasose joka on Speden ehdoton suosikki.

Puolelta päivin meillä syödään tätä nykyä perunaa, maissia, ruusunmarjaa ja maitoa. Ja ollaan tyytyväistä poikaa. Kuten huomaatte, Spede sapuskoi moneen kertaan päivässä ruusunmarjaa, se kun pitää mahan toiminnan kunnossa.

Neljän-viiden kanttiin sitten syödäänkin "kunnon" ruoka eli puoli purkkia lihasosetta, muutama ruokalusikallinen perunasosetta, muutama teelusikka ruusunmarjaa ja maitoa. Kaiken kaikkiaan tämä ateria sisältää kiinteää sapuskaa arviolta puolitoista-kaksi pientä purkillista. Ja uppoaa kuin häkä. Spede on aika syöppö.

Iltavelli onkin sitten hieman ennen yhdeksää. Spede ei siis syö kuin 5 kertaa päivässä, herttinen. Onkohan se ihan normaalia, muistaakseni muut ovat syöneet tuossa iässä noin 6 kertaa. No aika lähellä kuuttahan viisi tietty on, mutta silti... Siis se velli. Sitä kun on moni jolle ohjeen olen antanut, kehunut sellaiseksi sekoitukseksi, josta ensinnäkin lapsi on pitänyt ja toiseksi, joka on rauhoittanut yöt nukkumiseen monilla. Vain pari lasta on ollut niin etteivät ole pitäneet mausta. Nämä lapset ei tosin nyt kun kouluikä lähenee, syö oikein mitään ruokaa mielellään, mutta sehän ei taas liity tuohon velliin millään tavalla. Ja niin, pakko se on kuulkaa myöntää, että ei tämä velli meillä silti prinsessan unia rauhoittanut vauvana, tosin, eihän tuo syömään yöllä herännytkään vaan oli muuten vain onneton nukkuja.

Ohje on simppeli, koetan nyt laitella tähän vähän mittasuhteitakin, kun itselläkin oli ekoja kertoja Spedelle tehdessä ensin muistelu niissä. Ja älkää ihmetelkö, määrä on aika iso, Spedelle tosin liian pieni, joudun antamaan iltaisin vielä sosetta lisäksi.

120 ml äidinmaidonkorviketta
100 ml perunasosetta (keitettyjä perunoita ja keitinlientä soseutettuna)
3-4 tl ruusunmarjasosetta eli pullo tappiin täyteen tällä.

Spedellä on käytössä 2,5 dl pullo, aivan piripintaan kun sen täyttää on vetoisuus varmaankin 2,75dl, kuvittelisin. Ja kannattaa keittää perunasose sopivan löysäksi, eli valuu mukavasti lusikasta "plopsahtaen" pulloon veden joukkoon mutta ei kuitenkaan lurise kuin maali. Hullusti ilmaistu mutta toivottavasti joku tajuaa mitä tarkoitin. Tällä vellisatsilla ja puolella purkilla sosetta herra Spede sitten nukkuu iltakymmenestä aamuseiskaan ilman nälkää. Eli aika tukeva sapuska on. Sosetta on annettava lähinnä siksi, että Spede ilmeisesti luulee mahansa olevan tyhjä vielä vellin jälkeen. En usko että tuo määrä vaikuttaa varsinaisesti yhtään mihinkään muilta osin.

Porkkana ei Spedelle käy, seuraavaksi maisteluun on menossa erinäisiä marja- ja hedelmäsoseita sekä vauvojen jogurttisose. Katsellaan miten käy, onko in ja pop vai yääääkkkk...