Irkku on shoppaillut! Jeeeee hyvä irkku! Irkku kävi ostamassa verkkokaapelin. Peräti 5 metriä pitkän. Jonka jälkeen irkku suunnisti rautakauppaan, kas kun Löytötavaratalossa ei ollut puhelinkaapelia kelatavarana ja irkku ei todellakaan etsinyt mitään hiton puhelimen jatkojohtoa. Fiksu irkku paitsi että. Olisi kannattanut ostaa se saamarin puhelinpistoke kuitenkin sieltä Löytiksestä mutta ei, tottahan niitä rautakaupassakin on. No eipä ollut, johtoa oli mutta puhelinpistokkeita ei. Damn, sanon mä!

Tänään meillä kiskotaan puhelinkaapeli yläkertaan. Modeemi muuttaa kerrosta ylemmäs ja siitä jaetaan yhteys kolmelle koneelle. Irkun oma konekin muuttaa kerrosta ylemmäs, fiksua tahi ei. Irkku on kurkkuaan myöten täynnä pientä ihmistä joka sotkee alakerrassa irkun koneen heti kun paikan saa. Yläkerrassa sillekin on käyttöä, se siirtyy teinin huoneeseen ja irkun on tyytyminen ukon läppäriin jatkossa. Sinänsä ihan ok, mutta sanomista voi tulla aika-ajoin koneen käyttövuorosta. Irkulla kun on paha tapa kelailla pitkin poikin nettiä kesken ruoanlaitonkin, kokkaussivuja, iltalehteä, ilmatiedettä, blogeja ja niin edelleen.

Ensi viikolla alkaakin yläkerrassa jälleen kerran remontti. Meillä yläkerta tuntuu olevan remonttikohde numero yksi. Nythän siellä on raksailtu aiemmin pojalle 14v huone toiseen ex-sivuvinttiin, rapputasanteelle on raksailtu tietokonetasoa ja laiteltu kokolattiamattoa, seiniä ja ovia on maalailtu ja tällä kertaa vuorossa on pojalle 12v huoneen raksaaminen toiseen sivuvinttiin. Tai eihän siellä niitä vinttejä enää ole, ne otettiin käyttöön jo silloin kun tähän muutimme eli reilu kymmenen vuotta sitten.

Samalla kertaa yläkerran tietokonepuoli hoidetaan lopullisesti kuntoon, eli kytketään verkkoon myös se teinille menevä kone samoin kuin pojan 12v huoneeseen siirretty vanhin kone. Rapputasanteen kone onkin tuorein tämän talon pöytäkoneista, irkku sai sen lahjana aivan erikoisen ajattelevaiselta ja mukavalta kaveriltaan. Toisinaan ihmisten hyväntahtoisuus yllättää, jopa irkun.

Ja paitsi näitä raksailuja, irkun elämässä puhaltaa merkilliset muutostuulet. Kuulkaa, ettepä arvaakaan mutta irkku lähtee parin viikon päästä viihteelle! Eikä millekään pikaleffaviihteelle vaan oikein siskonsa kolmekymppisille ja paluu on joskus aamuyön pimeinä tunteina. Mitäs siihen sanotte?! Tiedän, olen itsekin ihan että A-P-U-A! Selviääkö spede hengissä ilman äitiä ja isää yhden yön?! No kai nyt, mutta pakko se on myöntää että jännittää, spede kun on aivan järjetön vierastamaan tätä nykyä. Kääk!

Spede, siinä kuin junnu ja prinsessakin, menevät speden kummitädille yökylään ja mukaan lähtenee teini koska tämä nyt suoriutuu ihan varmasti jopa vierastavan spedenkin kanssa. Edessä on tosin pari päiväkyläilyä kummitädillä ilman äitiä, ihan vain kokeeksi. Hirvittää silti... Ja ei tässä vielä edes kaikki! Irkku on löytänyt menomonon ihan selvästi. Irkku lähtee ukon kanssa teatteriin huhtikuussa! Tsädäm! Mitä tämä tarkoittaa? Onko irkulle iskemässä neljänkympin kriisi?

Ja jottei tässä nyt ihan kriisin pyörteisiin jäädä niin todettakoon, että nyt irkku ei onneksi ehdi enempää tätä kriisiä miettiä, kas kun irkun on otettava lusikka kauniiseen käteensä ja siirryttävä ruokkimaan se äitin pieni ihana mies joka varmasti jää henkiin vaikka äiti yhden yön onkin pois kotoa. Eiks joo. Jää se. Hyvää maanantainjatkoa itse kullekin, siirryn äitilöimään.