Siis viikonloppu. Minä totta tosiaan innostuin lauantaina touhuamaan vaikka mitä joten eipä tuo kai ole ihmekään että aika suorastaa kiisi ohi. Teini viestitteli lauantaina naamiksen kautta jo ennen aamuseiskaa kysyen passaako tulla aamukahville. No mikä jottei mutta kiitos, mieluummin vasta kasin jälkeen sillä spedekin nukkui. Aika sopi teinille mainiosti, hän kun oli aikeissa ensin käydä suihkussa ja siivoilla huusholliaan himppasen.

Minä pyykkäsin, täytin ja tyhjäsin tiskaria, järkkäilin himppasen keittiöä ja kas, puoli yhdeksältä saapunut teini sai luvan loikkia liki samantien autoon ja lähteä seuralaisekseni kaupoille. Hilpaisimme apteekkiin ja sittariin ja kas, olipa mammutti ollut kiva kaveri ja istunut ihan tosissaan hintoja alas. Mukaan tarttui, niiden varsinaisen haun kohteena olleiden tulppaanien ja vaahterasiirapin lisäksi, pari lastenleffaa, naamarasva ja kuumemittari. Niin ja säkillinen kukkamultaa, vireessä kun löytyi.

Kotiin suoriuduttuamme keittelimme uudet kahvit ja minä ryhdyin kukkien asetteluun, jotenkin tulppaanit on ihan must kevättalvella. Hölisimme niitä näitä eikä aikaakaan kun ukon serkkupoika tyttärineenkin ilmestyi paikalle. Liki samantien ukkopari siirtyi muuttopuuhia tekemään ja teini lähti heidän kyydillään työmaalleen. Minä aloin vaihtaa kukkamultia, tai vaihtaa ja vaihtaa, hetken tuumittuani totesin että enpäs vaihdakaan vaan simppelisti lisään kaikille kukille runsaanlaisesti multaa.

Viirivehkalle nyt edes taida kunnolla pystyä multaa vaihtamaan, se kun on aivan järjettömän kokoinen enkä tiedä saako sille edes enää isompaa ruukkua mistään. Yhtä kaikki, lisäilin multaa, nypin kuivia pois kaikista kasveista ja lurauttelinpa juurelle vielä lannoitevettä jokaiselle rehulle. Koska multaa jäi yli niin tokihan minä innostuin väkästämään rairuohoastiaa olkkarinpöydän tarjotintriosta ja kas, nyt minulla on rairuohotkin jo itämässä.

Ruokin tenavat, imuroin ja einehdin itsekin ja sen päälle oikaisin sohvalle Gilmoren tyttöjä odottamaan. Torkahdinkin siinä hetken ja keitin itselleni iltapäiväkahvit Gilmoren seuraksi. Gilmoren jälkeen siirryin lukemaan kässäriä kotvaksi sillä sopivasti paikalle saapuneet ukot päätti siirtyä tyhjentämään lumia saunatuvan edustalta ja ottivat speden pihaan mukaansa. Kuuden kanttiin ryhdyin touhaamaan amerikkalaisia pannareita iltapalaksi ja ukon serkkukin lähti tyttärensä kanssa kotiin.

Eilen vietin rehellisesti löhöpyhää, tenavien ruokintaa ja tiskikoneen tyhjentelyä ja täyttöä lukuunottamatta en tehnyt oikeastaan mitään. Niin paitsi piipahdin makuunissa ja hesessä ja voi kuulkaa, minäpä nyt annan teille loistoleffavinkin; jos ette ole jo nähneet niin suosittelen erittäin lämpimästi elokuvaa Piiat. Että se oli hyvä! Ennen piikoja katsoin, toki, Gilmoren tytöt ja suunnitelin taas siirtyväni saunan taakse tihrustamaan, Lorelain ja Luken häät ei tunnu nyt millään toteutuvan. 

Illan päätteeksi tuijotin vielä komedian Change Up mikä sekin oli toki hyvä mutta ei vetänyt alkuunkaan vertoja Piiat-leffalle. Jostain kumman syystä olin jo puoli kymmeneltä valmis nukkumaan ja suunnilleen kampesin työpäivän päätteeksi kotikäynnille pyrähtäneen teinin ovesta ulos. Ukko päätti katsoa aiemmin katsomani leffan sängyssä joten arvata saattaa että uni tuli vielä normaalia nopeammin.

Tänään pääseekin sitten työmaalle. Jes! Ja toisaalta ei jes, jotenkin tämä pidempi kotonanotkumisjakso on saanut aikaan sen että olisi muka miljoona ja tuhat hommaa jotka kotona voisi tehdä jos ehtisi. No, vapun jälkeen on aikaa, siinä kohtaa kun on toinen näyttökin jo tehtynä. Vaan jaa, luulenpa että siirryn vielä kotvaksi uutisannin pariin ennen kuin ryhdyn tiskikoneen tyhjentelyyn. Veikkaanpa että luvassa on takkuinen aamu, spede ei näet tahtonut saada millään unen päästä kiinni illalla.

Se on siis moro ja viettäkää kivakivamaanantai, minähän toki tulen samaan pyrkimään!