Laiskotuspäivä tästä tulisi jos saisi, mutta eipä taida tänään käydä laiskottelut. Edessä olisi akvaarion sisäänkiikutusta, pesua ja sisustamista. Ei tuo tosin akvaarioksi sisustaudu enää vaan terraarioksi teinin gerbiilille. Poika 14 osti akvaarion jalustoineen itselleen, sille suojiinsa ottamalleen gerbiilille mutta eihän se kapine hänen huoneeseensa mahdu. Tilanahtauden vuoksi gerbiilit tappelivat häkissä kuten aiemmin kerroin. Tuossa akvaariossa olisi tilaa kummallekin (150L) eikä varmasti enää veri lentäisi mutta ei poika silti tahdo luopua siitä toisesta gerbiilistä. Joten kokeillaan näinköhän gerbiilit edelleen viihtyisi kumpikin omissa oloissaan ja teinin huoneen häkki siirretään pojan öttiäiselle.

Johan tässä tänä aamuna silti on reippailtu, paitsi lykitty pino lapsia aamulla kouluun ja eskariin niin lykin siinä intoa täynnä lumityötkin pihassa. Mikä lie reippauskohtaus olikaan päällä kun siinä lykinnän päälle innostuin vielä lykkäämään itseni autoonkin ja huristelemaan eläinkaupalle purujen hakuun ja ihan kuulkaa sulostutin ruokakauppaakin freesillä kotiäitilookillani. Jeh! Ukko rehki sen ajan reipashenkisesti painojensa kimpussa spede seuranaan kun tämä akka lykki kunnon askareissa. Vai voiko niin sanoa? No, sanonpa kuitenkin. Irkku on reipas, ukko lumereipas. HEH!

Eilinen meni puolittain laiskotellessa. Vai voiko sitä niinkään sanoa, eilinen kun oli DFH. Tiedättehän? Day From Hell. Aivan täysin ja ihan kokonaisuudessaan. Aamupäivä oli ok, mutta yhdeltä kaikki muuttui kuin taikaiskusta. Koska irkku kuuluu naisryhmään MBP (MadBeforePeriod = raivohullu kuukautisten alla) niin irkun pinna on ennen menkkoja suunnilleen yhtä lyhyt kuin irkun pikkurilli. Siihen kun yhdistetään yksi ipana joka ei usko EI-sanaa ja osaa kiivetä joka helketin paikkaan ja tehdä kaikki pahat, joka osaa avata yläkertaan vievien rappujen portin vaikka siihen on tehty kaiken maailman lisäviritelmät ja kiivetä ne raput ylös mutta tulla alas vain kierimällä pää edellä jne jne sekä kaksi jatkuvasti tukkanuottasilla olevaa ja äitiä huutavaa sisarusta ei tulos voi olla kummoinen. Ei vaikka ne kaksi raivokkaasti tappelevaa sisarusta muuttuikin yhtäkkiä kuin taikaiskusta toisiaan ylikaiken rakastaviksi seinille kiipeiliviksi kikattavaksi ja ympyrää juokseviksi sekopäiksi. Kuulkaa. Pakko myöntää, oli hieman päässä piukomista illalla kun iltapalakin meni sekoiluksi. Onneksi ne sekopäätkin saa iltaisin nukkumaan. Jos joku oli rentouttava kokemus niin Dr. House ja sukkapuikot yhdeksän jälkeen ja ennenkaikkea se hiljaisuus!

Moninainen heitti minulle haasteen muutama päivä sitten ja ajattelin nyt ottaa tuon haasteen käsittelyyn. Ja tehtävänantohan on seuraava:

 1. Link to the person who tagged you.
 2. Post the rules on your blog.
 3. Write six random things about yourself.
 4. Tag six people at the end of your post and link to them.
 5. Let each person know they've been tagged and leave a comment on their blog.
 6. Let the tagger know when your entry is up.
Joten tässäpä niitä sattumanvaraisia asioita minusta olisi:

 1.  Astianpesukoneessa minulla on astioilla tiukka järjestys. Tietynlaiset ruokailuvälineet kuuluu tiettyihin koloihin, tietyt lasit tiettyyn kohtaan jne jne. Mikäli tätä järjestystä kehtaa joku rikkoa jollain tavalla, kääntelen ja asettelen astiat salaa oikein.
 2. Myös astiakaapissa on tiukkaakin tiukempi järjestys ja kyllä, sielläkin käy hiljainen järjestelijä miehen tai lasten tyhjennettyä koneesta astiat väärin. Jopa kahvikuppien korvien pitää sojottaa tiettyyn suuntaan ja yks-risti-kaks järjestelmät on ehdottoman kielletyt.
 3. Päässäni on musta aukko. Sinne aukkoon tallennan toisinaan tietoja mm siitä, mihin laitan lapsen allekirjoittamaksi tuoman kokeen, kaapista puuttuvan elintarvikkeen tai puhelimessa kuulemani kellonajan. Se aukko on varmasti täynnä tärkeitä tietoja, ulos kun niitä sieltä ei enää saa vaikka miettisi kuinka. Olenkin pyrkinyt käyttämään kynää tuon aukon sijaan viime aikoina.
 4. Minulle ei kirkkaat viinat käy missään muodossa eikä pienemmissäkään määrin. Rähinää niistä ei aiheudu mutta totaalinen muistikatko on taattu.
 5. Minulla on ns. "paha silmä". Käytän sitä harvoin, mutta silloin kun käytän sen varmasti ymmärtää muutkin ja sulkevat suunsa. Olen "perinyt" tämän isäpuoleltani.
 6. Kuulun ns salamalähtijöihin. Minut saa hermoromahduksen partaalle vetkuttelemalla esim pukemisen, hiustenharjauksen tai kenkien jalkaan laittamisen kanssa. Samainen piirre ilmenee usein liikenteessä. Saan lähes slaagin jos edellä ajava etenee 60km/h vauhtia kesäkelillä rajoituksen ollessa 80 tai jos liikennevaloissa joudun odottelemaan edessä ajavan löytävän kaasun autostaan tai huomaavan että nopeusrajoitus on 50 eikä 30. Lienee tämän samaisen piirteen aiheuttamaa sekin, että kun pyydän jotakuta perheenjäsentä tekemään jonkun työn ja vastaus on "kohta" teen sen homman samantien itse.

Laitan tämän haasteen eteenpäin seuraaville bloggaajille joille tätä ei toivottavasti ole vielä laiteltu:

 1. Tekosyy
 2. Where I end and you begin
 3. Tytöntekijä - poikasyli
 4. Mummun keittiö
 5. Rockan blogi
 6. Lähtölaskennan jälkeen - Count Up
Toivottavasti ette kuulu niihin joille ei meemejä saa laittaa, vastauspakkoahan ei onneksi ole.

Ja nyt, kaipa tämä rientää reipashenkisesti sitä akvaarioa kantamaan kun poika 14 tuli koulusta. Yksin kun sitä ei saa kannettua erkkikään, tai no, ehkä erkki saisi... Hyvää perjantain jatkoa itse kullekin!