Jo meni viikonloppu vauhdilla! Ensin oli perjantai, auton nokka osoitti Ikaalisia kohti ja tsädäm, nyt on maanantai ja sekä auto että ukko pois näköpiiristä. Ukko on hierojalla, on nyt parina päivänä koettanut saada ajetuksi pieniä matkoja mutta vaikeaa se on. Säryt on uskomattomia, ukko nukkuu edelleen pienissä pätkissä unensa kun jokainen asento alkaa juhmia hetken perästä ja se autoilu taas, kaasun painaminen on tuskallista hommaa.

Mutta olipa mökki ja olipa hyvä idea vuokrata se. Damn, sinne on pakko mennä toistekin, varsinaista luksusta oli. Tämä mökki-ideahan singahti ilmoille ihan yhtäkkiä perjantaina, siinä mökkipakkailua suunnitellessa. Matka omalle mökille kun on tosiaan sen 150 kilometriä ja ukolle on täyttä tuskaa istua edes keskustaan matkatessa ja sinne nyt ei sentään ole kuin hätinä pari kilometriä.

Lisäpontta vuokramökin hankintaan antoi ukon puhelu isälleen, jotenkin meni into lähteä ajelemaan mökkiä kohti kun selvisi että lauantaina mökille oli tulossa koko ukon täti- ja setälauma isomummun perunkirjoituksia pitämään. Ehkä tuo olisi vielä jotenkin mennyt, mutta siinä vaiheessa kun selvisi että kaukosukulaisista osa saattaa jäädä yöksi mökille meni loputkin halut lähteä.

Kolme tuntia siihen meni että mökki löytyi. Tai olisihan noita löytynyt nopeamminkin, mutta kun vaatimustasossakin löytyi eli vähitään sisävessa, telkkari ja sähköt oli listalla niin eipä se sitten enää ollutkaan ihan läpihuutojuttu. Ette uskokaan millainen yllätys mökki sitten olikaan. Hittolainen, lattialämmitys, tiskikone, kota pihassa ja upea paikka. Kyllä kelpasi köllötellä tuolla.

Perjantaina grillattiin makkaraa kodalla saunan jälkeen, samoin lauantaina. Päivällä käytiin ostoksilla Ikaalisissa ja illalla pelattiin porukalla eläinpyramidi-peliä jonka ostimme lapsille. Sunnuntain sadekaan ei haitannut, kummasti se aika kului sisällä urheilukisoja seuraten ja tenavien kanssa pelaten. Spede oli elementissään koko reissun, nukkui ja söi hyvin ja jonkinlaista ihmetystä herätti lähinnä pojan 13v jokailtainen kympin kantiin nuokkuminen ja yöunille päätyminen.

Tulipa sitten todettua sekin, että poika 13v tosiaankin tarvitsee sen säännöllisen rytmin nukkumisilleen, eksän käsitys siitä että poika on jo niin iso että voi valvoa ja nukkua kuten haluaa on silkkaa kukkua. Poika oli koko reissun uskomattoman hyvällä tuulella ja heräsi jo seiskan kanttiin täynnä tarmoa ja intoa. Hittolainen, toisinaan äidit tietää ihan oikeasti parhaiten nämä jutut.

Ainoa pieni miinus reissussa tapahtui eilen. Junnu valitti jo aamusta päätään ja tuntui kovin kuumalta käsiin. Mikälie oma pöpönsä taas, sama pääkipu ja kuumeilu on jatkunut tämän päivän. Liekö kuumeella osuutensa siihenkin, että poika tippui eilen terassin kaiteelta ja teloi selkänsä aika hyvin. Eilinen menikin pojan osalta lähinnä makoillen, kyljellään koska selkään koski kovin.

Tänään kotiuduttiin vauhdilla jo yhdeksitoista, ukolla oli se hieroja puoli kaksitoista. Oli todella mukava ajella kotiin, viitisenkymmentä kilometriä on juuri passeli mökkimatkaksi. Nyt irkun pitää kiitää, ensin naapurissa käymään ja sen perään kauppaan ja ruokaa laittamaan. Se on moro ja viettäkää mukava maanantai!