Joku varmasti varastaa almanakastani päiviä, vai miten on selitettävissä että junnun syntymäpäivistä on jo pari viikkoa, joulukuu alkanut ja speden lääkärikin käyty. Vaadin päätä vadille päivien ryöstäjältä!

Niin, kiirettä on tosiaan pitänyt enkä silti ole tehnyt mitään järkevää, isoa tai muutakaan kummallista johon aika olisi hukkunut. Paitsi lisäkäsiä, olen kaipaillut lisäsilmiä viime aikoina. Jos spede oli mahdottoman vilkas pari viikkoa sitten, nyt hän vaikuttaa enemmänkin ikiliikkujalta. Ikiliikkujalta jonka tahti ei täysin hyydy edes yöksi, siihen saattaa tosin olla isoin vaikuttaja korvissa. Ja miksi ei hampaissakin, niitä kun pamahti kerralla neljä suuhun lisää.

Eilen käytiin korvalääkärillä, mikä säkä jälleen kerran, kyseisessä paikassa oli otettu samaisena päivänä käyttöön uusi potilastietojärjestelmä ja kuinka ollakaan, ajat oli myöhässä. Mekin istuimme, tai lähinnä juoksimme, speden kanssa tunnin ennen kuin lääkäri kutsui sisään. Tulos, putkitukseen ja risojen poistoon tulee kutsu niin että alkuvuodesta operaatio on ajankohtainen. Vasen korva on liimakorva, irkku ihmettelee kovin voiko muka yksi pitkittynyt tulehdus saada sen aikaan. Ilmeisesti voi.

Räkäisyyteen toivotaan helpotusta tuovan risojen poiston, lääkäristä tuntui omituiselta että poika on ollut vuoden räkätaudissa muutamaa viikon pätkää lukuunottamatta. Kummallista se on irkustakin. Pääasia että suunnitelmat on selvät, tosin irkku joutuu tänään soittamaan astmapolille, singulairin kun pitäisi jäädä tauolle juuri joulun alla kuukaudeksi ja jos joku on todennäköistä niin se, että spede paitsi saa julmetun räkiksen, menee myös sopivasti tukkoon juuri leikkauksen alla.

Tänään irkulla kärähti muuten hihat. Kuvainnollisesti. Speden takiahan talo on täynnä monenlaisia esteitä. Kukkapöydällä on esteitä, olkkarin ikkunan edessä on esteitä (spede kiipeää muuten sitä kautta kukkapöydälle), keittiössä on esteitä, olkkarin kaapeissa on esteitä, joka helketin paikassa on esteitä. Tänään spede oli aamupäivän vielä mahdottomampi kuin normaalisti, kukkapöydän esteet ei ole enää muutamaan päivän pidätelleet kunnolla, tänään ei ollenkaan. Uusin keksintö oli kiipeäminen sohvan selkänojan kautta.

Ja siinä ne sitten, kärähti, ne hihat. Nyt sohva on maailman idioottimaisimmassa kohdassa olkkarissa, mutta olkoon, eipä enää poika kiipeä. Että irkkua risoo! Samoin irkkua risoo olkkarin matto. Jossa on mm banaania, karkkia, leipää, keksiä ja vaikka mitä. Jonka irkku vie pesulaan heti kun keksii tilalle toisen maton. Jota irkulla ei ole. Johtuen taas siitä, että iso matto on liian iso, pieni matto liian pieni. Ja koska irkku on mitä ilmeisimmin pysyvästi PA ja joulu tulossa, irkku on koettanut sihtailla maailman halvimpien mattojen hintoja. Mutta kun ne halvimmat matot on hiton rumia!

Mikä helketin luonnonläheisten värien kausi nyt on alkanut? Irkku tahtoo räväkät värit, lilaa, pinkkiä, oranssia, kunnon vihreää, kirkkaanpunaista. Miksi niissä halvoissa matoissa ei voi olla sopivia värejä? Ja niin mielellään kun irkku panostaisikin kunnon kalliiseen mattoon (ei kannata ostaa halpaa) niin se ei nyt vain onnistu. Se joulu. Ja jos ei vielä edes se joulu, mutta kun... Se auto! Joka on menossa ensi viikolla huoltoon ja siihen ne irkun rahat sitten meneekin eikä edes riitä. Perkules!

Koska irkku on paitsi kettuuntunut, myös kiireinen, irkku on päätynyt seuraavaan ratkaisuun. Huomenna irkku painuu (perkule ihan VARMASTI!!!) paikalliseen mattokauppaan, siinä joululahjaostosreissulla, ja vinguttaa vaikka sitten Visan tappiin jos ei muu auta. On se nyt perkule, akka on kohta 37 eikä sillä ole kuin yksi ainoa matto olkkariin! Ei yhtä ainoaa keittiöön! Ei yhtäkään makkariin! Tosin makkariin en mattoa kaipaakaan, astmaatikkojen kanssa mahdollisimman mattoköyhä elämä on pelkkää plussaa mutta silti... Jos irkulla ei ole matto kuin olkkarissa ja eteisessä, niin kai niihin saa edes panostaa? Saahan?

Ja koska irkku on muka niin kiireinen, niin nytkin on pakko joutaa toisaalle. Sapuska on puolivaiheessa, pyykit odottaa kuivumaan pääsyä ja mikä kamalinta, irkun pitää soittaa sinne astmapolille kymmenen minuutin päästä. Ihan vain kuunnellakseen tuuttausta liki tunnin. Ja niin juu, jouluvalmistelut on aloitettu, irkulla keikkuu olkkarissa villasukat villasukkien perään puikoilla aina iltaisin. Suvun akoille... Hmmmm.....

Hyvää tiistaita, soittelemaan!