Loman alku. Teini valitteli eilen jo aamupäivästä pääkipua ja huonoa oloa ja kappas, iltapäivällä mittari laukkasi iloisesti likemmäs 39 astetta. Ei ole teinistä tänään juhlijaksi, näin aamutuimaan mittari rempaisi reilusti yli 39 asteen lukemiin. Täytyy soitella päivällä tämän luokanvalvojalle ja todeta, että todistuksen saa laittaa joko postitse tai kaverin mukana tulemaan.

Muilta osin homma onkin kokolailla kuosissa. Eilisen aamupäivän kolmen jogurttikakun urakka muuttuikin neljän kakun urakaksi, kiitos irkun palautuneen muistin. Prinsessallahan on kaksi luokanvalvojaa ja toki näille kumpaisellekin on oma kakku paikallaan jotta ei sentään jakamiseksi saati arpomiseksi mene. Siinä ensimmäistä kakkua uuniin laitellessa tajusin kuinka paljon helpommin ja nopeammin homma kävisi jos irkulla olisi kaksi rengasvuokaa. Kaikki joilta sellaista voisi lainaan kysellä tuppasivat vaan olemaan töissä tuolloin mutta onneksi teini keksi soittaa kaverilleen joka toi sitten vuoan lainaan.

Junnulla oli viimeinen eskaripäivä ja paatunut ja kovasydäminen irkkukin tunsi silmiensä kostuvan kun haki junnua eskarista päivällä. Tädit halattiin läpi ja yksi tädeistä, se joka on ollut aikanaan eskaritätinä myös pojalla 12v, totesi että mistä sen tietää vaikka vielä samoissa merkeissä kuitenkin nähtäisiin, onhan spede vielä odottelemassa omaa vuoroaan. Viimeinen niitti irkun paatuneelle mielelle oli kirkas junnun ääni joka totesi heti eskarin oven sulkeuduttua takana, että varmaan voi äiti tulla välillä ikävä eskaritätejä. Sniif, siinä se irkku sitten nieleskeli samalla kun komensi junnua pistämään kypärän kunnolla päähänsä.

Iltapäivästä sain siivoiltua alakertaa, yläkerta kaipaisi vielä käsittelyä ja tänään on edessä mm nurmikonleikkuu, synttärikakkujen teko ja peruskokkailut. Eipä tässä tänäänkään tarvitse istua turhanpanttina päivällä, veikkaan että kiire vielä tulee muutamaan kertaan päivän aikana. Ja ette ikinä arvaa?

Koska irkku on jo jonkinaikaa potenut tautia 4m, "minne mun muisti meni", niin irkku on totaalisesti unohtanut mistä blogista irkku katseli sen suolaisen piirakan ohjeen. Jihuu! Täytekakkua en tee, huomiseksi on luvattu sen verran reippaasti hellettä että ajattelin tehdä ennemmin hyydykekakkua ja pitäkää nyt peukut pystyssä että homma todellakin onnistuu. Irkulla kun on ollut useamman kerran yksi ylipääsemätön ongelma hyydykekakuissa.

Mansikka. Niin juuri, mansikka! Mikä ihme siinä on, että kun irkku tekee hyydykekakun johon tulee mustikkaa tai vadelmaa tai suunnilleen mitä muuta tahansa, niin homma toimii kuin unelma. Vaan annapa olla kun kakkuun tulee mansikkaa... KATASTROFI! Joka aivaten ainoa kerta. Irkun mansikkahyydykkeet ei suostu olemaan kunnolla hyydykkeitä vaan valuvat aina miten sattuu. Oikein tässä etukäteen hirvittää. Eikä edes yksin tämä, vaan lisähirvityksen tarjoaa "4m" joka juuri äsken päätti hetkeksi tarjota jotain sieltä muistin syövereistäkin ja irkku totesi unohtaneensa kauppalapusta yhden kakun perusainesosista eli vaniljatuorejuuston. Just.

Toisaalta, samapa tuo, kauppaan on joka tapauksessa ehdittävä tänään, kas kun leivontamargariinikin loppui eilen kun tajusin sen kahden luokanvalvojan olemassaolon. Ei ole kuulkaa tällä päällä hurraamista elämässä ei! Lisämuisti olisi enemmän kuin paikallaan. Onneksi en sentään ole unohtanut vielä omaa osoitettani saati lapsieni nimiä mutta ehkä tuokin on vielä edessä jos tahti tällaisena jatkuu.

Vaan nyt irkun on syytä kiitolaukata keittiön kautta makkariin ja aloittaa päivän kuviot. Spede kuulostaisi heräilevän vähitellen joten kai se on pakko julistaa lauantai virallisesti avatuksi. Viettäkääpä oikein mukava lauantaipäivä ja niille jotka aloittavat lomansa, HYVÄÄ LOMAA!