Vai onkohan sittenkään? Mies valitteli jo keskiviikkona kurjaa oloa, eilen tuumi pään olevan kipeä ja tekevän todella huonoa. Liian kova työtahti? Ennen töihin lähtöä kävikin sitten oksentamassa ruoat ulos. Mikäs siinä, soitto työterveyteen ja suoraan sinne. Työkaverin kyydillä kun on kimppakuljetus. Minä lähdin viemään junnua ja paria tyttöä kerhoon ja nappasin hoitotyttö ykkösen eskarilta ja vein kotiinsa.

Aikomani päikkärituokion jouduin siirtämään, koska jäin odottamaan ukon soittoa työterveydestä, jos vaikka hakea pitää. Puolen tunnin kuluttua puhelin soikin ja minä hakemaan miestä töistä. Mahatautia? En tiedä, koska sen jälkeen ei ole oksentanut. Tosin ei tuo ole mitään uskaltanut suuhunsakaan laittaa. Itse painelin maate kun kotiin päästiin, sen verran verotti se edellisen yön vessaravi.

Toisinaan päivällä ei saa millään unta. Nytkin makasin likemmäs kolme tuntia sängyssä, torkahdin ehkä tunniksi. Mies oli lämmittänyt sillä välin saunan ja paistanut junnulle munakkaita. Minä lähdin hakemaan aamupäivällä kyydistä karannutta prinsessaa serkuiltaan ja kotiuduttuamme kävelimmekin liki suoraan saunan puolelle. Kauan en uskaltanut olla, kiitos niiden parin viimeaikaisen saunareissun.

Mies paistoi iltapalaksi lättyjä ja minä lähdin junnun syötyä samaa matkaa ylös, ihan vain varmuuden vuoksi, ja otin myös makuuasennon. Meni nuo kanavavalinnatkin alakerran joukon kanssa ristiin, siellä katseltiin Idolsia, minä keskityin ensin Kotikadun loppuosaan, sen päälle Krokotiilimiehen seikkailuihin (ihana mies!) ja siitä siirryin sujuvasti uuden sarjan, Criminal Mindsin pariin.

Pelataan nyt sitten varman päälle, ainakin toistaiseksi on viisainta ottaa makuuasento saunan päälle, vaikka se tuntuukin epätodennäköiseltä että sauna olisi millään lailla ollut osallisena sen enempää keskenmenoon kuin edes siihen parin viikon takaiseen vuotoon. Huonoa säkää ollut vain, ja sattumaa, että kummallakin kerralla olen saunonut alle. Vaan eihän vara venettä kaada, ja toisaalta, ei siinä mitään menetäkään jos saunan päälle makailee.