Tehdään irkun tyylillä näin. Ota jääkaapista jäävuorisalaatti. Se jonka piti olla kerä, mutta joka ei ollutkaan kerä vaan ruukussa oleva versio. Muistuta jälleen kerran itseäsi siitä, että miehelle kirjoitettuun kauppalappuun pitää kirjoittaa KERÄ sanan jäävuorisalaatti perään tai tulos on ruukkuversio.

Ota luumutomaatti. Muistuta itseäsi siitä, että sanan luumutomaatti eteen pitää kirjoittaa MINI jos tahtoo käyttää salaattiin tai ruoanlaittoon kyseisiä tomaatteja puolikkaina, ei suinkaan jaettuna miljoonaan osaan.

Ota jääkaapista tuorekurkku. Samoin fetakuutiot. Muistuta itseäsi siitä, että se ei ole nykymääräysten mukaan fetaa vaan salaattijuustoa. Älä koeta muistella syytä nimen muutokseen. Hae pakastimesta sipulikuutioita. Keittiöön palatessasi huomaat kantavasi myös jäätelöä pakastimesta.

Revi salaatista muutama lehti. Muistat samantien kun olet repinyt ne suikaleiksi lautaselle ja huomannut multaa osassa lehdistä, että nehän piti perkule huuhdella. Testaa toimiiko juustoraastin, se sellainen höylän mallinen kurkkuun. Ei oikein. Totea, ettet jaksa silti pilkkoa sitä enää sekaan joten muutama kurkkuhöttökasa ajakoon asian.

Pilko tomaatti. Ripottele joukkoon sipulikuutioita. Siirrä jäljelle jääneet elintarvikkeet jääkaappiin leikkuulaudan huuhdeltuasi. Muista että fetakuutiot jotka eivät ole fetaa unohtui salaatista. Palaa hakemaan niitä jääkaapista. Huomaa, että ne ei olekaan siellä, sen sijaan siellä on leikkuulauta. Poista leikkuulauta jääkaapista ja vie kuivauskaappiin. Ota fetakuutiot kuivauskaapista ja lusikoi kuutioita salaatin päälle.

Vie feta joka siis ei ole fetaa, jääkaappiin. Jääkaapin oven suljettuasi muista, että sinun piti ottaa maitoa sieltä. Ota maito jääkaapista ja kaada lasiin. Vie maito takaisin ja muista, että sinun piti tehdä myös voileipä salaatin lisäksi joten ota vielä voi ja kinkkupaketti jääkaapista. Tee voileipä ja muistuta itseäsi siitä, että sekä voi että kinkku kuuluu jääkaappiin.

Ota lusikka ja lusikoi jäätelöä lautasellesi. Kerää elintarvikkeet työpöydältä ja vie jäätelö pakastimeen ja voi sekä kinkku... Palaa takaisin pakastimelle ja ota voi ja kinkku pois pakastimesta ja laita tilalle jäätelöpaketti. Vie kinkku ja voi kuivauskaappiin. Ja nami, herkullinen iltapalasalaatti jälkiruokineen on valmis.

Ja kyllä, tämä tarina on tosi.