Sehän se. Murphyn lain mukaanhan kaikki mikä voi mennä pieleen, myös menee pieleen. No just. Se on täällä nyt se Murphy lakeineen. Prkl.

Kuten aiemmassa postauksessani totesin, spede alkaa olla sen verran limainen ja tukkoinen, että lienee tarpeen ottaa singulair käyttöön. Varmemmaksi vakuudeksi spede oksensi irkun päälle yskittyään ensin tehokkaasti. Hiphip hurraa, mikään ei piristä aamua samalla tavalla kuin vellin ja liman sekainen mössö olkapäällä, polvella ja jalkapöydällä. Sikäli tietysti hyvä, että lima tulee ulos mutta mutta. Ei se kivaa ole päälleen sitä saada.

Junnukin heräsi yskien, lääkittiin ja aamupala tarjoiltiin. Yskiminen jatkui silti ja pam, siihenhän tuo oksensi sitten limaa, ruokapöydälle, leipänsä päälle. Hiphip ja hurraa! Eli kyllä, nyt sitä löytyy taas, töhnää oikein tosissaan.

Ja koska Murphyn lain mukaisuus jatkuu, niin todettakoon että tiskikone otti ja sanoi sopimuksensa irti. Ei poista vettä kitusistaan, ei niin millään. Jonkinlaista viitettä tuo siitä antoi jo aiemmin, eilistä edellisenä ehtoona ukko oli sammuttanut koneen sen junnattua ensin viimeisen minuutin kohdalla parikymmentä minuuttia. Kuinka ollakaan, ukko ei huomannut tuota tosin irkulle mainita. Eilen illalla irkku ihmetteli samaa oireyhtymää. Kunnes ukko tuli töistä kotiin ja totesi että jaha, samoin se teki eilen.

Tänä aamuna, siinä oksennukset siivottuaan, irkku nyppi koneesta suodattimet ja suihkuvarret irti, testasi ohjelman jos kohta toisenkin ja totesi, että kyllä. Sama likavesi se siellä vaan pyörii, tiskikone "huokaa" poistoputkistaan kun luukun avaa ja muutenkin toiminta on mitä on. Vaan kuulkaa, jotenkin epäilen että tämä liittyy johonkin tukkeutumaan jossakin päin keittiön viemäriä, kas kun keittiön lavuaari on pitkään temppuillut. Se on tavallaan täytynyt "ilmata" suunnilleen joka kerta kun sinne on enemmän vettä valuttanut, ihan vain siksi että se vetäisi veden iloisesti kitusiinsa.

No, eilen se vaiva katosi lavuaarista. Sehän kiskoo kuin niagaran putous nyt vedet itseensä. Merkillistä! Sen sijaan vaiva siirtyi tiskikoneeseen. Mitvit? Voiko nämä kaksi asiaa ihan aikuisten oikeasti liittyä toisiinsa? Siltä se ainakin irkun silmissä näyttää. Ongelmallista tässä on tosin se, että irkku ei tiedä uskaltaako sormiaan tunkea sinne siivilölöiden alla olevaan reikään. Vai voiko sieltä ilmestyä joku peto tai saada sähköiskun. Ei oo kivaa.

Joten tänä aamuna irkku tiskasi, siinä aikansa tiskikonetta tutkittuaan, tiskit. Eiliset iltapalavärkit ja tämän aamun aamupalavärkit eli aika reippaasti syviä lautasia, mukeja ja laseja. Eikä siinä mitään, tiskaaminen on ihan kivaa puuhaa, kunhan sen voi tehdä käsitiskiin oivallisissa oloissa. Ja ehei, irkun keittiö ei ole kovin käsitiskiorientoitunut eli yksi lavuaari ja kuinka ollakaan, kuivauskaappikin on aikaa sitten muuntautunut kahvikuppi-, leikkuulauta- ja tuttipullovarastoksi.

Irkkuhan ei pienistä lannistu, mutta sanotaanko niin, että siinä vaiheessa kun irkku valutti neljättä kertaa lisää vettä lavuaariin, teki mieli heitellä muutama lasi ja lautanen seinään. Kas kun keittiönlavuaarin tulppa ei pidä vettä. Ei ole pitänyt enää vuosiin, mutta. Koska lavuaaria ei käytetä kuin astioiden huuhteluun ja paistinpannun tiskaamiseen, niin tietäähän sen, kukaan ei ole muistanut ostaa siihen uutta tulppaa. Ei sittenkään että se on ollut aikeena jo iät ja ajat. Että ketuttaa.

Pitäisi toki ajatella positiivisesti, mutta väsyneenä se ei ole kovin helppoa. Mieleen tulee lähinnä se, että onpa prkl kivaa, kun tiskit tiskataan käsipelillä lavuaarissa jossa vesi ei pysy, kuivumaan ne laitetaan mihin sattuu koska tilaa ei ole, lapset oksentelee limaa niin että lauantain meno alkaa näyttää jo epävarmalta ja tiskikone on rikki rikki ja suoraan sanottuna, rahaa ei korjauttamiseen ihan hetkeen ole.

Positiivisesti ajateltuna voisi sanoa, että ainakin kädet on kaiken aikaa puhtaat kun tiskaamaan joutuu varmasti useampaan kertaan päivässä, oksennus ei osunut sentään irkun naamalle saati olkkarin matolle, johon osuminen olisikin ketuttanut tosissaan ja niin, kevätkin tulee!

Näillä mennään joten menenpä siivoamaan hellan taustan ja kenties kiskon samalla sen tiskikoneen pois paikoiltaan ja pesen senkin taustan. Eipä tässä muutakaan tekemistä tähän väliin ole. Se on moro!