Viideltä ylös. Mikä hiton aika se on nousta, jos ei ole pakko. Tänä aamuna ei kyseessä ollut edes vuototila, saati sitten mikään muukaan ihmeellinen lapset huutaa-, mahaan sattuu- saati edes musta tuntuu-syy heräämiseen. Ettei vaan syyllinen olisi ensinnäkin liian pitkät unet, nukahdin sohvalle puoli yhdeksän illalla tehistä odotellessa, ja toiseksi miehen herätyskello. Tosin hereillä makoilin siinä jo jonkin aikaa ennen kellon soittoa. No, toisaalta, taas on ihanan hiljaista ja rauhallista vielä tunnin ajan, nyt kun mies siis starttasi jo töihin.

Miehellä alkaa isyysloma tämän päivän jälkeen. Ihanaa. Pienemmät, tai niin, junnu lähinnä, alkaa olla jotenkin valmis tästä sairaalaravista ja hoidoissa juoksusta. Äidillä on jatkuva huono omatunto sen takia, että repii itseään kahteen suuntaan ja isompia ei näe alkuunkaan kunnolla, hätinä illalla kun nämä kotiutuvat omista touhuistaan. Rehellisyyden nimissä, näkisinkö heitä juurikaan enempää vaikka olisin kotona kun tulevat koulusta? Samantienhän nuo säntäävät jo omille teilleen kun saavat läksyt tehtyä. Pienemmät taas. Niin.

Prinsessan ja junnun kohdalla saakin olla huono omatunto. En ole yhtään ehtinyt keskittyä kumpaankaan kunnolla sen jälkeen kun vauva syntyi. No, aamulla istun tosin junnun kanssa piirtämässä ja höpöttämässä kun tämä herää, aina siihen asti kun on pakko lypsää tai viedä toinen kerhoon tai tehdä mitä milloinkin, yleensä herättää muita kouluun ja kaivella vaatteita esiin pienille. Prinsessan kanssa taas juttelen illalla heti kun saan junnun nukkumaan, kyselen koulusta, kuuntelen, autan lopuissa läksyissä. Mutta silti. Kamalan vähän ehdin näitä nyt näkemään.

Huono omatunto tosin taitaa kuulua äitien vakiovarustukseen. Tänään tulenkin kotiin jo aiemmin, heti kolmen syötön jälkeen. Käyn kaupan kautta hakemassa rintakumeja ja rintapumpun, illan pyhitän lasten kanssa olemiselle. Ehkä jo huomenna Spede pääsee kotiin, paino oli eilen aamulla 1920 eli nousua oli ollut 45 grammaa. Eilen Spede ei tosin syönyt ihan yhtä paljon ylimääräistä kuin edellisenä päivänä, mutta meni sitä sentään 30 milliä maitobaarin puolelta kahdella syötöllä. Jotenkin en vain tule itse noiden hiivatin kumejen kanssa juttuun. Imetys ei tunnu aidolta kun siinä on kumiläpyskä välissä. Hullua. Tai sittenkin tottumuskysymys?

Okei. Nyt poistun, aamulypsyn aika ja kohtahan se alkaa aamu-uutisetkin yleltä...