Normaalistihan irkku on koneen ääressä jo kuuden jäljestä vaan ei tänään. Irkku näet päätti illalla nukkuvansa ainakin puoli seiskaan, ehkä jopa varttia vaille seiskaan ja katsokaapa paljonko tiuku blogistaniassa näyttää tekstin kirjoitusajaksi. Hah! Toisinaan se onnistuu, toisinaan sitten ei, tosin irkku on ehtinyt tässä jo paitsi käydä aamusavuilla myös herättelemään teinin, vellittämään speden ja tekemään sen pakollisen vessakeikankin. Hitsi että olen hyvä kun olen hyvä!

Vaan asiasta sammakkoon, turnipsiin ja vaikka retisiin. Eilen ne löytyi. Ehei, kyse ei suinkaan ole irkun kadonneista aivoista, ei sen puoleen uusista rintsikoista joita irkku totesi tarvitsevansa, vaan simppelisti sukkapuikoista. Ja sehän tietää sitä, että irkun sisäinen kello on päätynyt siihen että syksy on ihan kohta pian ja äkkiä täällä. Höh. No, toisaalta, tulipa kudottua viime talvena kesken jääneiden sukkien toinenkin pari valmiiksi ja tehtyä uusien sukkien toinen varsi illalla pelkästään 24ää tuijotellessa.

Ihan eka kausi kyseisestä ohjelmasta tuli katsottua haukan tarkkuudella. Samoin taisi käydä vielä toisen kanssa. Kolmannen kohdalla ilmassa oli jo puutumusta ja seuraavista lienee edes turha puhua, ne irkku on missannut lähes täysin. Nyt jotenkin jäin katselemaan ekaa osaa ja kas, siinähän se meni toinenkin samoilla silmillä. Saattaisin jopa jäädä koukkuun jos se saamarin ensi viikolla ruutuihin palaava Täydelliset Naiset ei tulisi juuri samaan aikaan. Käsittääkseni tulee, satavarma en ole ja koetankin tiukasti liputtaa parin prosentin erehtymisen mahdollisuuden puolesta.

Koska nyt päädyttiin televisioaiheeseen, niin kerrottakoon myös että eilen se tapahtui. Irkkuhan on kaiken aikaa tuuminut kysyjille että "emmää ny tiä viittinks mää ostaa sitä nettiin ittelleni" ja "kattoo ny si jos vaikka loppukaudeks". Juu. Loppukausi alkaa sitten huomenna, että sen tiedätte, BBstä siis. Eiköhän irkku ottanut ja ostanut sen 24/7 koneelle eilen iltasella 24n mainoskatkolla. Mitä tämä kertoo irkusta? Sukkapuikot, telkkari ja läppäri on huono yhdistelmä. Ja ehkä niiden aivojenkin löytyminen olisi paikallaan.

Edessä tulee taas olemaan kolme kuukautta asumista julmetun ison porukan kanssa, kas kun aiempina vuosina 24/7 on pyörinyt radion virkaa tehden koneessa lähes sen 24/7. Tämähän taas aiheuttaa sen, että esimerkiksi ruokaa laitellessaan irkku kokee olevansa useamman muun hemmon kanssa yhtä aikaa samassa huoneessa kuuntelemassa näiden kinastelua tai munastelua. Hitto. Toisaalta, irkun friikkiys tässä asiassa on niin hyvin tiedossa monilla että esimerkiksi yksi naapurin rouvista päräytteli viime syksynä silloin tällöin kahville silmät kiiluen ja huulillaan kysymys "mitä ne siellä tekee".

Kahvisessioiden keskusteluja ryyditti paitsi puolikorvalla asukkaiden höpinöiden kuuntelu myös vaivihkainen silmäily läppärin näytön suuntaan. Hassun hauskaa! Tosin tämän rouvan kunniaksi on todettava, että suurin osa kahvittelusta tuppasi silti menemään käsitellessä pojan 15v ja naapurin rouvan pojan 15v koulunkäyntiä, opettajia, rehtoreita, kolttosia, seurusteluja ja vastaavia aivan laidasta laitaan.

Television ihmeellisestä maailmasta irkun on pakko loikata suoraan kotihommien ihmeelliseen maailmaan. Eilen pestiin jälleen päitä, ukko hinkkasi saunalla täishampoolla junnun pään irkun hoitaessa samaa hommaa sisällä prinsessan pään parissa. Kummankin päät osoittautui täysin täi- ja munavapaiksi kun ne kammattiin täikammoilla mutta silti irkkua ketutti, mätti ja risoi koko rahalla.

Ja se raha ei ihan pieni olekaan, tähän mennessä täiralli on kustantanut meille 200 euroa eli halvaksi ei kahden yön viettoa ukon siskolla voi millään muotoa sanoa. Onneksi eilen en joutunut hakemaan lisää niitä hiivatin aineita vaan edellisestä käsittelykerrasta oli jäänyt juuri sopivasti kaksi pulloa yli. Tiedän, eihän tälle mitään voi ja ukon siskolla ei ole osaa eikä arpaa tässä hommassa, mitä ilmeisimmin naapurustossa joku jättää jatkuvasti täiongelman käsittelemättä omilta tenaviltaan ja tässä on sitten tulos. Homma moninkertaistuu niille jotka sen ovat valmiit hoitamaan. Ukon ehdoton mielipide oli eilen että ihan hetkeen meiltä ei tenavat kyläile serkuillaan, ei sittenkään että syy ei ole siskossa tai siinä että tämä ei hoitaisi. Sama ralli suoritettiin näet siellä.

Koska meillä eilen täiralliteltiin ahkerasti niin arvaattekin, pyykkikopat on taas jumissa petivaatteista. Kiva. Toisaalta on, sillä irkku huomasi siinä petivaatteita vaihtaessaan aluslakanoiden olevan erittäin heikossa. Kas kun ennen niitä yhden maattavia täyspitkiä sänkyjä oli kolme, nyt niitä onkin viisi kun junnu ja spede muutti kerrossänkyläisiksi. Olisi siis pikkuinen pakko käydä ostamassa niitä lisää, samalla voisi ostaa muutaman tyynyliinankin, tyynyjä kun on vaikka naapureille jakaa mutta liinoja ei.

Tänään ohjelmassa on siis runsaasti pyykkiä, himppanen ruoanlaittoa, tilkkanen leipomista ja ukolla kiropraktikko. Neljä tenavaa on menossa kahdeksaan junnun mennessä yhdeksään eli kohta täällä on täysi rumba taas päällä. Menen siis rumbaamaan, kolme kasiin menijöistä on jo hereillä mutta se yksi tahvo makaa taas kuin lahna vuoteessaan. Aivan, juuri se poika 15v. Menen siis vesilasin kanssa katsomaan toimiiko se paremmin niskaan vai kasvoille kaadettuna.

Päätän tämän vahvasti televisioaiheisen raporttini tähän, viettäkääpä mukava tiistai ja se on moro!