Ihanaa kiitos ja muiskautus! Oma lääkäri soitti. Terkka oli tuolle jo jotain maininnutkin miksi asiaa olisi, kysyi ensimmäisenä, onko Speden nenänalus samassa kunnossa kun junnun aikanaan eli harmaa kerros päällä. Juu. Onhan se. Ja se nuha on sitten kestänyt jo nelisen kuukautta, niinkös se oli? Juu, niinhän se. No, tottahan irkku tietää mitä tässä tehdään, vaikka Spede taitaakin olla muilta osin hyvin erilainen kuin junnu aikanaan. Juu, onhan se. Niin ettei vingu? No ei. Eikä röhise muutenkaan? No ei...

Mitäs se korvalääkäri sanoi siitä? No tuota, alipainetta korvissa ja keuhkoputkissa rohisee, ihan räkätautiin sopien... Jahas, ja kuumetta alentavako ei oikein toimi? No niin, no, ei se nyt oikein... Hän laittaa nyt ihan suosilla viikon antibioottikuurin, jos saadaan sillä räkä kuivahtamaan. Jos ei, niin sittenhän edessä on se sama kuin junnulla aikoinaan eli astmapolille hän laittelisi Spedenkin. Kun joku siellä sitä limaisuutta pitää yllä. Eikä sen astmankaan aina tarvitse olla niin rankka kuin junnulla oli, on olemassa lievempiäkin ilmenemismuotoja. Juu.

Läheltä liippasi ettei irkku poruun paukahtanut. Ja sen päälle nauruun, kun lääkäri lausui sanoiksi saman minkä terkka, irkku ja ukko. Ei sinne lääkäriin perjantaina tarvetta ole mennä, taisi haluta uusintakäynnin vaan kassan takia... Tai siis eihän hän näin saa sanoa, mutta miten tuohon otsaan nyt pamahtikin tällainen ajatus. Juu-u, et ollut kuule ainoa.

Eli irkku hakee nyt pienelle kuurin, katsotaan kuinka käy, ja ensi viikon astmapolille otan Speden mukaan ihan suosista. Oma lääkärikin oli sitä mieltä että erittäin kannatettava ajatus, sittenkin vaikka räkäisyys saataisiin nyt kuriin tällä. Ja hän laittelee kyllä sitten lähetteen jos kuuri ei auta eikä astmalääkärille kelpaa ilman sitä potilaaksi.

Suosittelen vaatimaan kunnon tutkimuksia jos lapsi on pitkään räkäinen, limaisuus kun ei ole määräänsä kauempaa normaalia. Ja nyt on pakko kiitolaukata kerhon suuntaan, voimia kestoräkäisten lasten vanhemmille!