Täysissä ruumiin ja sielun voimissa edelleen. Tai no, sen sielun voimien kanssa nyt on niin ja näin, irkulla piukoo välillä. Ei sille mitään voi. Ja syykin on aika simppeli. Kaikki lapset kotona. Siis ei koulua kenelläkään. Olisi kyllä, mutta irkku sopi sekä ylä- että alakoulun rehtorien kanssa, että lapset pysyy kotona. Ja tämä ihan vain siksi että Spede säätyisi kavalilta noroilta, adenoilta ja rotaviruksilta.

Piukominen johtuu lähinnä siitä, että kun äiti ja kuusi lasta on nonstoppina neljän seinän sisällä, etenkin lapset jotenkin tuota, turhautuvat. Riehaantuvat. Kiipeilevät pitkin seiniä. Riitelevät tietokonevuoroista. Riitelevät siivouksesta. Riitelevät kanavasta jota katsotaan. Riitelevät milloin mistäkin. Ja silloinhan piukoo. Äiree siis. Huomenna meillä on onneksi luvassa TUNNIN tauko tässä nonstop-yhteisöllisyydestä. Kaksi isointa menee siis kouluun tehdäkseen pari koetta pois. Ja tämä tapahtuu kouluavustajan haukan katseen alla käsidesin tuoksussa suljetussa tilassa. Jottei ne norot ja rotat ja adenot jne.

Ukko palasi töihin. Veden keittokehotus purettiin. Irkku on pessyt kaksi koneellista pyykkiä ja tuijotellut hanaa josta ei silti uskalla/halua ottaa vettä, koska a. irkku ei luota täysin siihen mitä kaupunginherrat veden puhtaudesta sanoo ja b. uimahallissakin haisee vähemmän kloori kuin vedessä. Yök! Eli meillä kuten monella muullakin jatkuu vesiralli, kukaan EI uskalla saati tahdo käyttää vettä juomiseen saati ruokaan. Nih.

Ja nyt kuulkaa, irkku on tuupannut kätensä niiiiiin syvälle tähän vesikriisiin ja sen tiimoilta touhuamiseen, että irkun on pakko kiitää taas toiseen osoitteeseen tässä netin ihmeellisessä maailmassa. Se on moro!