Ihan himppanen enää ja vuosi vaihtuu! Toivotan kaikille lukijoilleni loistavaa alkavaa vuotta, onnea, rakkautta ja terveyttä sekä tietysti mielenrauhaa koko vuodelle vaikka sen tavoitteleminenkin saa ihmisen toisinaan ... hulluuden partaalle?

Tämän vuoden tilinpäätös omalta kohdaltani, maailma nyt menee vuosi vuodelta enemmän sekaisin eli siihen en puutu:

-junnu lähti kouluun ja äiti totesi että a. junnu on edelleen elossa, b. osannut sekä kouluun että kotiin ja c. oppinut lukemaan, laskemaan ja olemaan koululainen. Way to go!

- poika 15v aloitti yläkoulun viimeisen luokan ja kas, paremmin kuin edelliset eli tuo on a. rauhoittunut koulukäytökseltään ja b. tuo silti edelleen kotiin kokeita vain muistaessaan. Kokeisiin valmistautuminen tapahtuu saman kaavan mukaan eli muistaessa.

- teini parantaa amiksessa suorituksiaan kuin sika juoksuaan konsanaan, kaiken lisäksi tästä on sukeutunut hyvinkin "aikuinen" tyttö viimeisen puolen vuoden aikana. Mitä ihmettä, siitä tulee aikuinen! Lisäksi teini aloitti autokoulun ja nosti äidin hiukset pystyyn ajamalla ja ennenkaikkea pysymällä tiellä ekoilla ajokerroilla...

- poika 13v vähensi selvästi isälle muutto-puheitaan. Äidin olo on kuin maailmanloppua odotellessa, tyyntä myrskyn edellä? Olisiko tuo ajatus pojan tapa irtautua äidistä, tämä kun on ollut aina todellinen äidin poika ja nyt kun äiti ei olekaan lämmennyt ajatukselle tämä on joutunut todellakin irtautumaan äidistä muilla keinoin, ts kiukuttelussa, ärhentelyssä ja harmituksissa on löytynyt... Mene ja tiedä, edelleenkään en lämpiä, oli kuinka itsekästä tahansa.

- Prinsessa ajaa edelleen vähintään kerran päivässä äitinsä hulluuden partaalle. Jos jollain tässä talossa on tahtoa, on se prinsessa. Kiukkua, kärttyä, epävarmuutta, pikkuvanhuutta, huutoa ja uusimpana näin uudenvuodenaaton kunniaksi, keskaria. Helva mä tulen hulluks ennen kuin tuosta sukeutuu aikuinen!

- Spede. Äidin pikku iippispiippis. Kiukkupussi, itsepäinen muuli ja ilmeilyn maailmanmestari. Ihana ja raivostuttava. Uhmakas ja suukottava. Kaksvee eikä suotta. Aikookohan se koskaan puhua?

- Ukko. Tsai. Ai. Ja ai. Muutosten vuosi. Jokin on lujittunut. Ja paljon. Vaikka tänä vuonna onkin tapahtunut asioita joita en uskonut tapahtuvan. Merkillistä. Jos loppuelämä on tätä, niin kiitos, otan enemmän kuin ilolla sen vastaan!

- Minä itse. Jos suhde onkin lujittunut, olen itse ajautunut johonkin ihmeelliseen kriisiin ja itseni etsintään. Etsintä jatkuu. Jos näette jossain omaa itseään epäilevää ja menneisyyttään kaivelevaa liki nelikymppistä naista, palauttakaa omistajalleen. Jokin on rikki ja silti ehjää, jotain näkyy ja silti ei näy mitään, jokin muuttuu ja silti kaikki on kuin ennenkin. Hullua.

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin !

 

Glitter Graphics

Happy New Year Glitter Pictures