1284200765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Juu ei, ei toimi ruusun väkertely ei. No, harjoiteltava se on silti joka ainoa kerta kun koristemassaan koskee, tiedä vaikka joku kaunis päivä se näyttäisikin ruusulta. Vihdoinkin kokeilin muuten sokerimassaa samoin kuin marsipaania ja hitsi, sokerimassa on ihan ihanaa muovailtavaa vaikkakin käytin sitä pelkkiin lehtiin lehtimuotilla. Jes! Ihan lempparia, ensi kerralla ostan sitä valkoisena ja värjäilen itse. Myös pastavärit, kuten marsipaanikin, oli ensi kertaa kokeillussa ja jes, pastavärikin pääsi ihan ykkössuosikikse samantien!

Marsipaani taas. Muovailtavuudeltaan ihan ok mutta jotenkin se ei silti sykähdyttänyt samaan malliin kuin sokerimassa. Vaan tosiaan, kukat punaisella pastavärillä värjättyä marsipaania, väri ei oikein sykähdyttänyt ja sitten taas sykähdytti. Tämä on siis taas kerran näitä kertoja kun ei vain oikein osaa itsekään päättää onko se hyvä vaiko ei. Muovailujen ohessa touhasin pikana MMF-massan ja värjäsin sen lilalla pastavärillä ja voi hitsi siitä tuli ihana! Mutta mutta.

Ne valkoiset vaahtokarkit joita löysin, ne oli Haribon Chamallows Barbecue-vaahtokarkkeja ja pussin kuvasta päättelin että ne on aivan erityisesti grillailtavaksi suunniteltuja. Liekö siinä sitten syy miksi taikinaan meni ihan järjettömän paljon tomusokeria ennen kuin siitä tuli alkuunkaan sellainen kuin pitäisi? Ohjeen mukainen 600g ei todellakaan riittänyt, väittäisin että kilo olisi lähempänä. No, oppia ikä kaikki, ensi kerralla vähennän reippaasti vesimäärää sillä sitä taas ei tarvitse alkuunkaan samoja määriä kuin muiden vaahtisten kanssa on käyttänyt.

Vaan asiaan, pitipä tässä esittää kysymys jos toinenkin samalla kertaa, lähinnä teille jotka kakkukoristeiden kanssa touhaatte. Eli kakkuun tulee MMF-pinta ja joudun sen tuunailemaan valmiiksi jo maanantaina päiväsaikaan. Voiko marsipaani- ja sokerimassakoristeita laitella samalla kertaa päälle vai tuuppaanko ne noutajan mukaan niin että tämä itse länttii ne kakkuihin?

Entä suklaahyydykekakut, voiko niihinkään laittaa marsipaanikukkia päälle niin että kakut ovat vielä muutaman päivän pakastimessa koristeet päällä? Ja vastauksiahan kaivataan, toki. Ei kai sitä muuten edes kysyttäisi. *vink*