En tiedä montaakaa risovampaa juttua kuin yöllä turhanpäiten heräileminen. Etenkin jos se heräily pitää aloittaa parin tunnin unien jälkeen ja harjoittaa sitä koko loppuyö. Jep jep, tottahan vauvat välillä herättelee ja se näille suotakoon, ihan on kyseessä vauvojen perusoikeus, väittäisin. Mutta silloin jos se herättely johtuu jostain ihan muusta kun siitä, että vauvalla on hätä, niin silloin se risoo. Ja vielä enemmän silloin jos se vauva herättelee siksi, että herää itse aikuisen miehen vähemmän muiden unta kunnioittavaan touhuun, niin silloin se vasta risookin.

Mikä helvetti siinä on, että kun mies on kipeä, tämä ei todellakaan osaa tehdä makkarin puolella mitään ilman julmettua mekkalaa. Vähemmästäkin siinä pieni ihminen säpsii hereille kun milloin isä rymisee hakemaan juotavaa, milloin tämä kääntää kylkeä muutaman kirosanan ryydittämänä, milloin niistää ja milloin kolisee suihkuun keskellä yötä kun "on niin hikikii". Perkele! Että irkkua risoo.

Onko naisiin rakennettu sitten jokin hiljaaliikkumismekanismi, joka saa yöllä mille hyvänsä tarpeelle nousevan äiti-ihmisen hiipimään äänettömästi, niistämään nenänsä puolipiilossa peiton alla, vetämään kättä ja ehkä jopa tyynyäkin suun eteen yskiessä, ihan vain taatakseen muille mahdollisimman häiriöttömän unen. Ei tulisi pieneen mieleenkään hakea yöllä juotavaa niin että lasissa kolisisi jäät, etenkään jos jo aiemmat liikkumiset olisi saanut perheen pienimmän vaatimaan tuttia hetkeä aiemmin. Ei tulisi mieleenkään manata kylkeä kääntäessä sängyn märkyyttä, etenkään jos jo aiemmin olisi pariin kertaan saanut rauhoitella pientä. Pah, äiti-ihminen hoitaisi nämä hommat äänettömän ninjan tapaan ja joisi ne juotavansakin keittiössä, makkarin oven ollessa suljettuna ettei vaan häiritsisi lasten unta.

Mutta ei miesihmiset! Ehei, nämä rymisee, kolisee, niistää kuin norsulauma, leyhyyttää peittoa manailun lomassa ja tekevät muutenkin tiettäväksi että "TÄSSÄ OLLAAN KUULKAA KIPEENÄ NYT!" Suihkuunkin mennään ovi kolisten, piruako sitä nyt tässä mitään varomaan kun hyvähän se on muidenkin tietää että "HIKI ON!"

Ja perkema, saakura ja hiittinen sentään! Ensi yönä tuo luomakunnan kruunu nukkuu TASAN TARKKAAN saunalla jos ei osaa hillitä mekkalaansa. Ja niin, arvaattekin... olemme hereillä, siis irkku ja pienet mutta joku nukkuu... Ihan HIEMAN risoo kuunnella makkarin oven takaa kuuluvaa kovaäänistä kuorsausta. Jaiks! Olen puhunut. Menen laittelemaan prinsessaa kouluun nyt. Se on moro!