Yskä on asettunut, hurraa! Muutenkin tauteilu on tilapäisesti kadottanut meidät, sen sijaan se on löytänyt ukon siskon tenavat. Höh. No, parempi ehkä niin, spede on päässyt tarhailussa vaiheeseen jossa tarhaan meno on vain hetken aikaa aamulla tyhmää. Kun silmät on saatu kunnolla auki onkin tarhaan lähteminen kertakaikkisen kivakiva juttu, jopa niin kiva että illalla olisi ennemmin menty tarhaan kuin nukuttu. Jes!

Myös junnulla on tänään pakottavaa menoa, ukko suuntaa tämän kanssa taysin silmäpolille. Saapa nähdä saako ukko rutistua leikkauksen pojan silmille, se kun on nyt se johon on päädytty. Tai niin, lääkärihän siihen ei ole päätynyt, tai ei ainakaan se viimeisin lääkäri jonka tapasimme vaikka toki joukkoon on mahtunut myös lääkäreitä joiden mielestä leikkaus on ehdoton must, mutta me vanhemmat olemme sitten tehneet tämän päätöksen. Vaikka poikaa ei ole koulussa kiusattu karsastuksesta niin tuskinpa tilanne tulee olemaan pysyvä. Sen verran ilmeisen näkyvää pojan karsastus on.

Eilinen oli muuten vallan kiva työpäivä jonka aloitin pitkällisellä aamuteetuokiolla ja siirryin siitä sujuvasti hammaslääkärin puolelle. Junnun etuhampaiden kisko oli tarkoitus poistaa ja kas, hammaslääkäri koputteli hampaita, testasi kuinka heiluvaisia nuo on ja ei aikaakaan kun kisko oli poistettu ja hammaslääkäri oli tehnyt havainnon lohjenneesta paikasta junnun poskihampaassa. Myös paikka kuositettiin, tietty, samalla kertaa.

Todennäköistä on että hampaat tulee kuin tuleekin pysymään junnun suussa ainakin toistaiseksi. Kukaan kun ei tiedä onko keskenkasvuinen juuri ottanut itseensä. Hiivatti soikoon, toivottavasti ei. Junnun hammaslääkäristä siirryinkin omaan luokkaan todetakseni että luokan omaope oli korvattu sijaisella. No johan. Sijainen on ollut koulussa sijaisena milloin milläkin luokalla mutta nyt tämä oli ensimmäistä kertaa meidän luokallamme.

Hyvin ne tunnit siinä sujui, juuri ne oppilaat testaili opettajaa joiden olin arvellutkin testaavan ja siltikään se testailu ei ollut edes kummoista. Aika nopeasti olimme jo iltapäivässä ja oppilaat lähdössä kuka kotiin kuka kerhoon. Itse siirryin vielä hetkeksi kerhon puolelle ja välipalan jälkeen kiitolaukkailin noutamaan tarhasta hyväntuulista ja erittäin hyvin nukkunutta spedeä. Joka ei sitten eilen illalla tahtonutkaan muuten nukahtaa millään eli jepjep, jälleen kerran sanon tarhassa että eivät anna pojan nukkua liian pitkää aikaa.

Illalla kotona pesaisin koneellisen pyykkiä, teini leipoi pullaa ja ukko oli tehnyt ruoan valmiiksi. Niin, ukko on tosiaan sillä talvilomalla eli kotihommat jää aika vähiin tämän osalta. Ihanaa! Tänään ukko ei taida ehtiä ruokia laittelemaan, kiitos sen taysin, mutta huomiselle ja torstaille tämä oli tehnyt jo erinäisiä ruokasuunnitelmia.

Ja nyt, siirrynpä siloittelemaan pöllähtäneet kutrini jälleen oikeille kohdilleen. Työmaa kutsu eikä tässä ole kuin hetki kun spede täytyy tuuppia pystyasentoon, tämä kun tulee olemaan perjantaita lukuunottamatta tämän viikon tarhassa vaikka isi kotona onkin. Se on moro ja viettäkää kivakivatiistai, luulenpa että blogi saattaa hyvinkin hiljetä jälleen muutamaksi päiväksi.