maanantai, 14. tammikuu 2008
Broileria rosmariinikastikkeessa
8 broilerinfilepihviä
1 iso valkosipuli (halkaise kahtia poikkisuunnassa)
oliiviöljyä
yksi rosmariinioksa (pari tl kuivattua rosmariinia)
merisuolaa ja mustapippuria
2dl kanalientä
2dl kuivaa valkoviiniä
1dl ranskan kermaa
Lurauta paistoastiaan öljyä ja laita valkosipulin puolikkaat imemään öljyä itseensä. Lisää rosmariininoksa öljyyn (tai se kuivattu rosmariini). Paista merisuolalla ja mustapippurilla hierotut kanafileet öljyssä 1 1/2- 2 1/2 minuuttia per puoli. Nostele kanafileet pannulta, poista valkosipulin puolikkaat ja kaada liika öljy pannulta pois. Lurauta pannulle valkoviini ja kanaliemi. Anna kiehua noin puoleen alkuperäisestä määrästä ja lisää ranskankerma. Anna kiehua sopivan paksuksi ja kaada kastiketta kanafileiden päälle lautaselle.
Tässä kohtaa irkku sovelsi, eli se valkkari, sitä ei ollut, tilalla oli kuiva omenasiideri, kastike oli lähinnä hapanimelä, eli jos siitä pitää makuna niin käy niinkin. Samoin irkku nakkasi broitsut takaisin pannuun kastikkeen joukkoon ja antoi muhia vielä miedolla lämmöllä muutaman minuutin, irkku kun on raaka-kana-kammoinen.
Lisukkeeksi tarjottiin kuskusia (uusi tuttavuus ja ei alkuunkaan paha) sekä nuudeleita ja salaattia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.